We zagen het van mijlenver aankomen: de zoveelste lockdown is van gang. Daarnaast wordt het weer er nou ook niet bepaald beter op, maar we gaan natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. Vanwege de beperkte mogelijkheden om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur hebben veel landgenoten ons eigen land (her)ontdekt, dus waar wacht jij nog op?

Overnachten in een wijnvat nabij de haven van Stavoren

Tot voor kort, en eigenlijk grotendeels nog steeds, behoort een vakantie in eigen land tot de enige optie. Uiteraard zien we dat liever gisteren dan vandaag veranderen, maar het is nou eenmaal zo. Daarbij behoren spontane weekendjes weg nog altijd tot de mogelijkheden. Even een onbekende omgeving opzoeken, intieme gesprekken voeren en een lekker flesje rood opentrekken. Dat klinkt toch als muziek in de oren? En wat als we daar nog een uniek verblijf aan toe te voegen? In het hotel ‘De Vrouwe van Stavoren’ kun je namelijk overnachten in een authentiek wijnvat van 15.000 of 23.000 liter.

wijnvat

Foto: De Vrouwe van Stavoren

‘Eén van de twintig meest bizarre en ongewone bestemmingen ter wereld’.

Vanwege houten constructie en de hangende, kleurrijke bloemen waan je je in Italië, terwijl het gelegen is in de haven van Stavoren. De 12 wijnvaten, van Zwitserse makelij, bevinden zich achter het hotel. De vaten zijn omgebouwd tot luxe en sfeervolle hotelkamers die een slaapkamer, een zitkamertje met televisie en een badkamer met douche en toilet bevatten. Buiten vind je een overdekte veranda met zitje. Dat ze in de smaak vallen, blijkt wel uit het feit dat de LA Times deze accommodatie in het Friese Stavoren uitriep tot ‘een van de twintig meest bizarre en ongewone bestemmingen ter wereld’.

De wijnvaten van 23.000 liter zijn extra luxe ingericht met een royale zitkamer met Smart-TV en een ruime badkamer met een hoek-ligbad en een aparte douche. En daarnaast is er nog het luxe, zogeheten ‘Wellness-Wijnvat’ die beschikt over een jacuzzi en een infrarood-stoomcabine. De wijnvaten kunnen tot twee personen accommoderen en is beschikbaar vanaf € 180,-. Check op hun website alle mogelijkheden. Santé!

Foto: De Vrouwe van Stavoren

wijnvat

Foto: De Vrouwe van Stavoren