Iedereen droomt ervan: een vakantie op de Malediven. Al liggend op de witte zandstranden met een cocktail in uw hand en uitzicht over de heldere blauwe zee. Niet voor niets zijn de magische Malediven een toeristentrekpleister van jewelste. Dat er een flink prijskaartje hangt aan een tripje naar de Malediven, moge duidelijk zijn, maar gelukkig hebben we voor u een voordeliger alternatief. Aan dit Italiaanse strand, lijkt het net of u zich waant in de Malediven.

Het betaalbare Malediven in Europa

Waar u voor een bezoek aan de Malediven al snel een paar duizend euro neerlegt per persoon, kunt u ook heerlijk genieten van een soortgelijke ervaring bij de Maldive del Salento Pescoluse in de Italiaanse gemeente Salve. Op TripAdvisor krijgt het strand complimenteuze reviews van bezoekers over het witte strand, kristalheldere water en het verrukkelijke warme, zonnige weer. Het strand heeft niet voor niks de naam ‘Maldive’ gekregen.

Hoewel er een aantal beoordelingen zijn van mensen die beweren dat het niet te vergelijken is met de Malediven, verdedigen andere bezoekers de vergelijking door uit te leggen dat de naam niet te maken heeft met het stand, maar juist met de helderheid van het zeewater

Naast Maldive del Salento liggen nog talloze nabijgelegen kustplaatsen, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen. Bij de verschillende strandtentjes kunt u genieten van een culinaire lunch en een heerlijk glaasje champagne.

Italiaanse Malediven

U hoeft natuurlijk niet alleen op het strand te liggen, er is namelijk genoeg te doen in de buurt. Er worden verschillende boottochten aangeboden om in het kristalblauwe water de mooiste vissen te spotten tijdens het duiken of snorkelen. In de avond kunt u heerlijk uiteten bij de verschillende restaurants die in de omgeving liggen en ’s nachts kunt u bij de barren terecht voor een cocktail.

Binnen een mum van tijd op bestemming

De dichtstbijzijnde luchthaven is Brindisi en binnen ongeveer vijf uurtjes staat u al in uw gestreepte zwembroek en uw opblaasflamingo op het strand van de Italiaanse Malediven. Wanneer u in een goedkope periode op vakantie gaat, kunt u voor een ‘prikkie’ een vliegticket boeken. De omgeving van het strand bevat verschillende accommodaties waar u kunt overnachten.

Het strand in de Italiaanse gemeente Salve is niet het enige alternatief voor de Malediven. In Griekenland bevindt zich een adembenemend vakantiepark dat ook sprekend lijkt om de Malediven. Lees hier meer over de Griekse Malediven.