Het zal u maar overkomen. Komt u na een lange dag thuis om te merken dat uw horloge weg is. Dat is zeer vervelend, zeker als het uurwerk een flinke waarde had. Die teleurstelling zal een onbekende hoogstwaarschijnlijk ook hebben gehad afgelopen maandag, toen hij zijn peperdure horloge verloor in het Limburgse Heerlen.

Peperduur horloge gevonden in Heerlen

Maandag 27 maart werd door de politie in Heerlen een zeer waardevol horloge aangetroffen. Uit onderzoek van de politie blijkt dat het een peperdure Rolex is, al hebben ze het model niet vrijgegeven. Waar het uurwerk precies is aangetroffen heeft de politie niet duidelijk gemaakt. Ze zijn op dit moment druk op zoek naar de eigenaar en hebben een foto van de Rolex gedeeld op Instagram. Het gaan om een Rolex met referentienummer BVH 2023047003.

Als iemand het horloge herkent, zal diegene zich moeten melden bij de politie met bewijs dat het uurwerk zijn eigendom is. Dit kan bijvoorbeeld door het laten zien van het certificaat van echtheid, serienummers en de factuur of een betalingsbewijs. De horloges zijn nog wel eens populair onder criminelen als witwasmiddel, geeft de politie aan in een interview met de Limburger.

Rolex Day-Date 40 Everrose-goud

De politie durft geen officieel prijskaartje te hangen aan het uurwerk, maar noemt hem ‘zeer waardevol’. Na even zoeken op de afbeelding lijkt deze Rolex echter heel erg op de ‘Rolex Day-Date 40’ in Everrose-goud. Het is een model die de dag en datum aanduidt. Het uurwerk is in verschillende kleuren beschikbaar en staat op de website van Rolex voor een verkoopprijs van € 41.500.

Of dit daadwerkelijk een échte Rolex is, moet nog maar blijken, gezien een scherpe Instagram-gebruiker opmerkte dat de Rolex nep zou zijn.

Rolex gevonden

Het kan dus zomaar zijn dat dit horloge helemaal geen echte Rolex is, en die € 41.500 euro waarde eerder € 41,50 is. Echter heeft de politie op het moment van schrijven nog geen reactie gegeven aan deze oplettende comment.

Mocht het horloge u bekend voorkomen, neem dan contact op met de politie van Heerlen via een privébericht op hun Instagram, of door het politiebureau te bellen.