Een 91-jarige Belgische vrouw werd vorig jaar overvallen in het centrum van Gent. De dief deed zich voor als barmhartige burger en hielp haar met oversteken, maar vervolgens rukte hij haar Rolex-horloge van haar pols en ging ermee vandoor. De politie is sindsdien op zoek naar de dader.

Op klaarlichte dag overvallen van kostbaar Rolex-horloge

Het komt niet veel voor dat dieven brutaal genoeg zijn om op klaarlichte dag iets te stelen. Dit komt uiteraard mede door de zichtbaarheid van omstanders. Mensen zijn immers veel makkelijker te herkennen in het licht, waardoor stelen en ermee weg komen een veel lastigere taak is.

Toch besloot deze dief om zijn slagje te slaan. Op een maandagmiddag in september 2o22 wilde een 91-jarige vrouw oversteken van de Belfortstraat naar de Mageleinstraat in Gent. De vrouw was echter slecht ter been en liep met een rollator, wat het oversteken op een trambaan erg gevaarlijk maakt.

Op camerabeelden is te zien hoe een jongeman haar benaderd en helpt met oversteken. Nietsvermoedend laat ze zich meenemen naar de overkant van de straat. Na deze attente uiting vraagt de jongeman of de vrouw een foto van hem wil maken met zijn telefoon. De vrouw begrijpt niet helemaal wat hij vraagt en probeert zijn telefoon terug te geven. Dat is wanneer de gauwdief toel slaat.

Hoogbejaarde vrouw weet niet wat haar overkomt

De inspecteur Lorain van de Gentse politie legt uit hoe de dief precies te werk gaat: “Met een draaiende beweging, de zogenaamde Zidane-truck, zet hij de pols van de vrouw klem en steekt hij zijn been tussen de benen van het slachtoffer.” Zodra hij het uurwerk van haar pols wist te grissen, vluchtte de dief in de richting van de Zuid. De vrouw bleef geshockeerd achter.

Het horloge dat het slachtoffer om had, bleek een Rolex-horloge van 18-karaat goud, bezaaid met diamanten, met een waarde van meer dan € 10.000. “Mogelijk is het horloge ergens te koop aangeboden. Als u het gezien heeft, zou de politie dat graag weten,” wordt gemeld in een opsporingsvideo.

Er zijn beelden van de misdaad online geplaatst om te helpen met het opsporen van de dader, die duidelijk in beeld komt. Dankzij de manier waarop hij haar horloge steelt, gaat de politie er vanuit dat het om een professionele dief gaat.

De politie is op zoek naar een man van begin 2o met een magere bouw. Op het moment van de diefstal droeg hij een wit shirt, witte schoenen, lichte broek en zwarte pet. Als u iets gezien heeft van deze diefstal of deze man herkent, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de Belgische politie.