Virgil van Dijk heeft een passie voor horloges en tot zijn collectie behoren modellen van de meest prestigieuze merken in de horlogerij. Het boegbeeld van zijn verzameling is echter zijn Audemars Piguet Royal Oak Offshore; speciaal gemaakt om de Premier League-titel van Liverpool te eren.

Recordtransfer van Virgil van Dijk

Virgil van Dijk is een Nederlandse professionele voetballer die voornamelijk speelt als centrale verdediger. Hij begon zijn professionele carrière bij FC Groningen voordat hij naar Celtic verhuisde, waar hij al snel een belangrijke speler werd en hielp bij het winnen van twee Schotse Premiership-titels.

Na twee seizoenen bij Celtic tekende hij bij Southampton, waar hij opviel als een van de beste verdedigers in de Premier League. In 2018 tekende hij een contract bij Liverpool FC voor een transferbedrag van £ 75 miljoen, een recordbedrag voor een verdediger. In zijn eerste seizoen bij Liverpool hielp Van Dijk de club om de Champions League te winnen en bereikte hij de tweede plaats in de Premier League.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

In het seizoen 2019-2020 werd hij een belangrijke speler bij het winnen van de Premier League-titel van Liverpool, en in datzelfde seizoen werd hij ook uitgeroepen tot Premier League Player of the Season. Van Dijk heeft ook meer dan 40 keer gespeeld voor het Nederlandse nationale team en heeft geholpen bij het bereiken van de finale van de UEFA Nations League in 2019.

Het is een van de meest zelfverzekerde, bekwame verdedigers in het moderne voetbal en zijn Premier League titel in 2018/19 heeft hij bezegeld met een speciaal uurwerk. Een Audemars Piguet om precies te zijn. In de clubkleuren van Liverpool.

Tot op heden vingen we slechts een glimp op van het model om zijn pols. Maar daar is verandering in gekomen. Tijdens een videointerview met mannenblad GQ Sports doet Van Dijk een boekje open.

Betoverd door Audemars Piguet

“Horloges zijn een echte passie van mij. En de horloges in het algemeen, weet je, zijn gewoon ongelooflijk”, zegt hij over zijn kostbare horloge. Toen hij samen met collega Jordan Henderson het AP-museum in Switzerland bezocht, raakte hij betoverd door het merk. Het leidde ertoe dat hij een horloge besloot mee te nemen. “We hebben het door Audemars Piguet laten maken voor het team met ons Liverpool-nummer erin. Omdat dat het jaar was waarin we kampioen werden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)