De hommeles binnen Amsterdams trots Ajax lijkt zich steeds wat meer af te wenden. Met het vertrek van de alom bekritiseerde Edwin van der Sar en het aanstellen van de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat waait er weer een frisse wind door de Amsterdamse club. En met het aantrekken van enkele nieuwe spelers én het losweken van nieuwe trainer Maurice Steijn bij Sparta gloeit de hoop op een goed seizoen verder op. Steijn, tot voor kort toch coach van vooral kleine clubs, heeft het binnenslepen van zijn waarschijnlijk lucratieve contract gevierd met een kostbaar horloge, die hij tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen ietwat geposeerd om de pols droeg.

Ajax houdt grote schoonmaak

Het seizoen 2022/2023 was voor recordkampioen Ajax niet echt om over naar huis te schrijven. De formatie wist dit jaar geen enkele prijs te pakken en eindigde derde in de Eredivisie. Rivaal Feyenoord werd voor het eerst sinds zes jaar landskampioen, en de KNVB-beker ging naar PSV, dat Ajax versloeg in de finale. Ook in Europa ging het allesbehalve van een leien dakje. De club werd in de Champions League roemloos uitgeschakeld met als dieptepunt de 1-6 nederlaag tegen Napoli, waarna het in de Europa League een herkansing kreeg. Daar werd geen gebruik van gemaakt: de Amsterdammers werden uitgeschakeld door 1. FC Union Berlin uit Duitsland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Halverwege het seizoen werd trainer Alfred Schreuder vanwege de tegenvallende resultaten ontslagen en vervangen door interim-trainer John Heitinga. Ook hij kreeg het elftal niet aan het voetballen. De kritiek op het bestuur groeide, met als eindresultaat het ontslag van algemeen directeur Edwin van der Sar.

Maurice Steijn gespot met peperduur uurwerk

Sven Mislintat werd vervolgens aangesteld als de nieuwe technisch directeur, en hij stelde daarna Maurice Steijn aan als hoofdtrainer. Hij kwam over van Sparta Rotterdam. De 49-jarige Hagenaar was daarvoor onder meer trainer van VVV Venlo, NAC Breda en ADO Den Haag.

Nu mag Steijn het dus voor het eerst bij een écht grote club met internationale allure proberen. Van zijn tekenbonus heeft Steijn zichzelf een mooi presentje cadeau gedaan. Hij verscheen op de eerste training van het nieuwe seizoen namelijk met een peperdure Rolex Daydate, ter waarde van zo’n € 38.000. Te zien is dat het uurwerk een gouden band en donkeren wijzerplaat heeft.