De Amerikaanse rapper Rick Ross staat bekend om de vaak ijskoude uurwerken om zijn pols, maar zijn nieuwste aanwinst spant absoluut de kroon. De artiest is namelijk de nieuwe eigenaar van een gloednieuw Jacob & Co. uurwerk, welke wordt gezien als misschien wel het meest extravagante exemplaar ooit van de Amerikaanse horlogewinkel.

Rick Ross pronkt met zeer extravagant Jacob & Co. uurwerk

Op Instagram deelde de rapper een FaceTime-gesprek dat hij had met “Jacob The Jeweler”, waarna hij het desbetreffende uurwerk onthulde. Destijds was niet bekend dat het horloge voor Rick Ross was, maar het wordt beschouwd als één van de grootste ondernemingen voor het merk. Het horloge heeft een ring van tsavorieten – de duurste en meest gewilde steen ter wereld – die de wijzerplaat omlijsten en 57 baguette-geslepen gele diamanten. Het horloge gebruikt 880 karaat ruwe gele diamanten en zag duizenden en uren arbeid om elk van de 425 diamanten te zetten, wat uiteindelijk 216,89 karaat Asscher-slijpsteen bleek te zijn.

Het is de nieuwste investering in zijn toch al luxe levensstijl. In zijn story vertelde Ross dat het uurwerk niet kan worden gekopieerd: “Dit is de miljardair. Vanuit mijn perspectief is het iets moois. Het is een mooi moment. Dit is een geweldig uurwerk. Het duurde meer dan drie en een half jaar om de stenen te verzamelen. Dit zijn geen smaragdgroene stenen. Dit zijn Tsavorieten”, zo vertelt de Amerikaan over zijn nieuwste aanwinst.

Lang productieproces

De wereld zag het uurwerk – genaamd de Billionaire Timeless Treasure – voor het eerst op de jaarlijkse Watches & Wonders-tentoonstelling in Genève, Zwitserland, afgelopen maart. Het is op specificatie gemaakt door het Amerikaanse sieradenbedrijf.

Het verhaal achter het extravagante uurwerk is als bijzonder te bestempelen: het kostte drie en een half jaar om het horloge te maken omdat het bedrijf genoeg gele diamanten van dezelfde tint en kwaliteit moest vinden. Vervolgens moest een team van 10 mensen alle edelstenen sorteren om de armband, bezel, wijzerplaat en kroon ervan te voorzien. Jacob & Co. zei op de website dat de wereldwijde schattenjacht om voldoende gele diamanten van hoge kwaliteit te vinden voor het stuk de markt bijna opdroogde.

De edelstenen werden vervolgens ruw gekapt, wat resulteerde in 425 Asscher-geslepen diamanten die iets minder dan 217 karaat wegen. Het stuk bevat ook 76 felgroene, smaragd-geslepen en vlieger-geslepen tsavorites die de beweging van het horloge omsluiten. Als het horloge wordt omgedraaid om het door de saffieren achterkant van de kast te zien bewegen, is het woord ‘miljardair’ gegraveerd met een lachend gezicht in de letter ‘o’.