Het leven in een luxe oord ergens in de tropen klinkt als een droomlocatie, minus de gevaarlijke insecten en dieren die in zo’n oerwoud leven. In Dubai hebben ze besloten om een toren te bouwen die het tropenleven in huis haalt. Deze toren is gebaseerd op de ‘banyanboom’ en een nationaal park in China.

Eywa Dubai: woontoren geïnspireerd op een tropische bomensoort

De ‘banyanboom’ is een bomensoort die behoren tot de grootste bomen ter wereld. De grootste die nog leeft, staat in Andhra Pradesh in India. Deze bomen zijn kenmerkend om de kleinere wortelvormige stammen die samen tot één boom vormen.

Dubai

Voorbeeld van een banyanboom

Deze bomensoort is een groot voorbeeld in inspiratie geweest voor de bouw van R.evolution’s Eywa Dubai. Het design bevat de wortelontwerpen van de banyanboom, samen met privéwatervallen en luxe woningen. De beroemde berg van kwartszandsteen in het Zhangjiajie National Forest Park in Hunan, China is ook een inspiratiebron voor dit gebouw geweest.

Het unieke ontwerp heeft ronde open kolommen, een organisch weefsel van takken en een vervlechting van wortels, waardoor het gebouw organisch en levend lijkt. De ontwikkelaar wilde Eywa meeslepen in het concept van ‘wilde luxe’, met ontwerpkenmerken die bewoners in staat stellen een diepere band met hun omgeving op te bouwen.

De ligging van Eywa

Het gebouw zal is gelegen aan de oevers van het Dubai Water Canal en biedt uitzicht op het water, Downtown Dubai en de Burj Khalifa. Daarnaast ligt het op steenworp afstand van verschillende restaurants en winkelcentra, wat het een toplocatie maakt om van de stad te kunnen genieten.

De toren wordt ingericht met faciliteiten die zijn ontworpen om de levenservaringen van de bewoners te vergroten. Zo zal er zich een bibliotheek bevinden, evenals een ‘chef’s table’ en hangmatten om heerlijk te kunnen relaxen en genieten van het tropische leven in het gebouw.

Alex Zagrebelny, voorzitter en CEO van R.evolution, zei in een interview: “Het spreekt bijna vanzelf waarom gezond en duurzaam wonen zo belangrijk is. We nemen een actieve benadering om de CO2-voetafdruk te verkleinen, afval te minimaliseren en duurzame praktijken toe te passen”.

De bouw van de Eywa toren in Dubai zal in 2026 worden afgerond. Op de website kunt u meer informatie en foto’s van het project vinden.