Nog steeds niet op zomervakantie geweest? Waar wacht u nog op? Er is nog zoveel moois te ontdekken, ook op het Europese continent. Wat te denken van deze Italiaanse villa op 30.000 vierkante meter op 250 meter boven de Middellandse Zee bovenop een privé-klif.

Villa Castiglione in Capri

Vanwege de ligging kunnen gasten genieten van een prachtig uitzicht van 360° over het hele eiland Capri, maar ook de zee tot aan de kustlijn van Sorrento en de Golf van Napels. Een plek waar “hemel en aarde elkaar lijken te raken”.

Ongeveer 2.000 jaar geleden werd de villa gebruik als locatie een villa voor de Griekse keizer Tiberius in de Romeinse tijd, maat tegenwoordig is het een luxueus hotel op een unieke locatie.  Villa Castiglione werd in 2013 door de Wall Street Journal uitgeroepen tot “Europees huis van het jaar”.

Hoewel het pand zorgvuldig is getransformeerd tot een luxe villa, heeft het enkele van zijn middeleeuwse kenmerken behouden, zoals de versterkte muren en vierkante hoektorens met kantelen. Meer dan 1.000 vierkante meter interne ruimte verwelkomt gasten, verdeeld over twee verdiepingen en in vijf slaapkamers, een woonkamer van 200 vierkante meter, drie zitkamers en een grote keuken.

De toon wordt gezet door hoge, gewelfde plafonds, grote raampartijen, schilderijen, een marmeren eettafel, sierlijke accessoires en rode en gouden afwerkingen. “Villa Castiglione is een oase van schoonheid en privacy om op een bevoorrechte manier te genieten van alle charme van Capri”, staat op de website van de villa. “Een unieke plek gebouwd in de voetsporen van de geschiedenis, die een exclusieve en gereserveerde positie, de schoonheid van de natuur en de elegantie van design combineert om haar gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen tussen realiteit en droom.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Top Closings (@topclosings)

Prijzen op aanvraag

Met vier tweepersoonsslaapkamers bieden plaats, plus een extra eenpersoonskamer, is de accommodatie ideaal voor mensen die reizen met een oppas of een privépersoneelslid. Alle slaapkamers hebben naast de prachtige plafonds een eigen badkamer en uitzicht op zee. De hoofdslaapkamer (55 m²) beschikt zelfs ook over een eigen woonkamer, die direct uitkomt op het Belvedere-terras van 350 vierkante meter.

De prijzen per week zijn op aanvraag verkrijgbaar, maar volgens Top Closings komt het al gauw neer op zo’n € 10.000 per nacht. Per nacht mensen! In totaal kunnen er negen gasten verblijven, dus dat bedrag is te splitten. Nou, ga er voor.