Voor velen is het een grote droom om ooit een bezoekje te kunnen maken aan het tropische eiland Hawaï, gelegen ten westen van de Verenigde Staten. Gezien de prijzen van zo’n trip blijft het voor een groot deel van de bevolking vaak bij een droom. Maar wat nou als u binnen Europa kan genieten van een luxe vakantie vergelijkbaar met Hawaï?

São Miguel, Portugal

Maak kennis met São Miguel, één van de Portugese eilanden die onderdeel zijn van de Azoren-archipel. Dit is een groep van negen eilanden waarvan er acht bewoond zijn. Ze liggen op zo’n 1370 kilometer afstand van de Portugese kust. São Miguel is het grootste eiland van de negen, zo’n 759 km², en staat ook wel bekend als het “Groene Eiland”. Dit komt omdat São Miguel beschikt over een adembenemende natuuromgeving. Er wonen zo’n 140.000 mensen op het eiland.

De hoofdstad van is Ponta Delgata, waar ook het vliegveld van het eiland zich bevindt. Hier gaan verschillende vluchten van en naar Portugal en verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Ook zijn er verschillende resorts van São Miguel op Nederlandse boekingssites te vinden, dus kunnen wij ook genieten van het eiland.

Het lijkt net Hawaï

Momenteel gaat dit eiland viraal op sociale media. Mensen vergelijken dit prachtige eiland met Hawaï, mede dankzij de overweldigend mooie natuur die er te vinden is. Zo kunnen er dolfijnen en walvissen gespot worden rondom het eiland, of uren ronddwalen door de prachtige groene bergen van São Miguel.

Echter beschikt het Azoren-eiland ook over een paar geweldige steden die zeker niet vergeten mogen worden. Het barst hier van de cultuur en aan de haven kunt u heerlijk genieten van de verschillende restaurants.

Ander klimaat dan Hawaï

Het eiland heeft echter één groot verschil met Hawaï: de warmte en zonuren. In de zomermaanden is het op Hawaï vaak wel 10 uur per dag licht buiten, terwijl São Miguel maar over zeven zonuren per dag beschikt in juli. Ook de temperaturen blijven vrij laag, zo wordt er verwacht dat het in augustus gemidded maximaal 26 graden is. Lang niet zo heet als in Hawaï, maar dat maakt het weer wel ideaal om de boel te verkennen.

Verder is het eiland ook veel makkelijker te bereiken vanuit Nederland. Om naar Hawaï te kunnen reizen, zult u eerst 12 uur moeten vliegen naar het vasteland van de Verenigde Staten, voordat u een vlucht naar het eiland kunt maken. Vaak bent u bijna een hele dag bezig om daar te komen. Dat terwijl een vlucht naar São Miguel zo’n 4,5 uur duurt.

Ook zijn resorts in São Miguel een stuk goedkoper, mede omdat het een minder populaire bestemming is voor toeristen. Dat maakt de locatie ook nog een stuk rustiger. Als u nu nog geen zin heeft om de zomer te besteden in São Miguel, weten wij het ook niet meer!

São Miguel