Nicholas Cage heeft door de jaren heen een absolute cultstatus verworven met zijn vermogen en bereidheid om excentrieke persoonlijkheden te spelen. Ook zijn privéleven is nogal eigenaardig. Cage koopt namelijk allerlei bizarre objecten, variërend van een middeleeuws kasteel in Duitsland tot een dinosaurusschedel en diverse uurwerken.

Hollywood-icoon Nicholas Cage

De Amerikaanse acteur Nicholas Cage, geboren op 7 januari 1964, heeft een opmerkelijke carrière in de filmindustrie. Cage’s carrière begon in de vroege jaren 80, waarin hij diverse kleinere rollen vertolkte in films zoals Fast Times at Ridgemont High (1982) en Rumble Fish (1983). Zijn doorbraak kwam met Valley Girl (1983), waarin hij de hoofdrol speelde. Vervolgens verwierf hij erkenning met zijn rol in Moonstruck (1987), waarvoor hij zelfs een Academy Award won voor Beste Acteur.

In de jaren ’90 en 2000 vestigde Cage zijn naam als een van Hollywoods meest herkenbare acteurs met rollen in verschillende succesvolle films. Hij speelde in Leaving Las Vegas(1995), waarvoor hij een Oscar won voor Beste Acteur, vanwege zijn indrukwekkende vertolking van een aan alcohol verslaafde schrijver. Hij was ook te zien in kaskrakers zoals The Rock (1996), Face/Off (1997), Con Air (1997) en “National Treasure” (2004).

Hij was ook betrokken bij enkele minder succesvolle films en werd soms bekritiseerd vanwege zijn keuzes in rollen. Ondanks dit alles bleef hij een opmerkelijke en invloedrijke figuur in de filmindustrie en heeft hij qua beloningen niets te klagen gehad en dat geld is onder meer goed van pas gekomen om zijn horlogecollectie uit te breiden.

Rolex Moonphase ter waarde van $ 1.280.000

Hoewel de Amerikaan enkele exemplaren van Audemars Piguet bezit, is hij een echte Rolex-man. Nicolas Cage draagt al sinds 18k gouden 36 mm Rolex Moonphase Triple Calendar met een sterreferentie 6062. Hoewel het enige tijd onduidelijk was of hij dit uurwerk nog in bezit heeft, werd hij er onlangs mee gespot.

Dit specifieke uurwerk is enorm gewild vanwege zijn extreme zeldzaamheid en complexiteit, waardoor het zelden voorkomt dat een exemplaar aangeboden werd. Een prijsindicatie is lastig te geven, maar in 2015 werd er één op een veiling in Genève verkocht voor $ 1.280.000.