Sinds corona zo goed als voorbij is weet Bali zich weer te vestigen als een drukbezochte toeristentrekpleister. Het klimaat, de vriendelijke mensen, de cultuur en de prijs-kwaliteitverhouding zijn de voornaamste redenen voor een bezoek. Nog op zoek naar een geschikte accommodatie? Binnenkort is het mogelijk om een aantal nachten te reserveren in een omgebouwd Boeing 737-passagierstoestel.

Vergeten Boeing 737 op klif omgetoverd tot luxe privéverblijf

Ooit gebruikte de inmiddels gestopte Indonesische luchtvaartmaatschappij Mandala Airlines dit toestel om passagiers naar alle uithoeken van de aardbol te brengen, maar deze Boeing 737  gaat voorlopig nergens heen. Ondernemer en reisliefhebber Felix Demin heeft samen met investeerder Alexander Lebedev het vliegtuig opgekocht en is bezig om het om te toveren tot een vakantievilla onder de naam ”Private Jet Villa by Hanging Gardens Air’.

Op het moment dat Demin alle vergunningen verkreeg, duurde het slechts een week om het vliegtuig naar de plaats van bestemming te brengen. Het vliegtuig is momenteel in aanbouw en rust vredig op de rand van een klif op ongeveer 150 meter boven het Nyang Nyang-strand, vlakbij de populaire regio Uluwatu op Bali.

Bali-04

“Extern en structureel is dit een straalvliegtuig dat we hebben omgebouwd tot een luxe hotel”, vertelde Demin aan Insider. Om plaats te maken voor de accommodaties werd het vliegtuig gestript van alle stoelen en achterbleven vlieguitrusting. Het exterieur zal duidelijk, maar het interieur moet voldoen aan de eisen van een luxueus verblijf.

Overloopzwembad

Zodra het af is zullen gasten gebruik kunnen maken van twee slaapkamers, twee badkamers, waarvan één met de badkuip in de neus van het vliegtuig, een keuken en een overloopzwembad met ligbedden ernaast. Daarnaast biedt de accommodatie een waanzinnig uitzicht over de oceaan, evenals de optie om gratis te parkeren, wifi en een 24 uursreceptie. Er is zelfs een helikopterplatform!

Omdat het in aanbouw is zijn er nog geen prijzen bekend, maar volgens DailyMail zal een nacht u ongeveer $ 7.300 kosten. Naar verachting zullen in april van dit jaar de deuren openen voor de eerste reislustige gasten.