Smaak is niet te koop, zo luidt het al eeuwenlange adagium. Dat is LaMelo Ball duidelijk ontgaan. Het 21-jarige basketbaltalent, actief voor de Charlotte Hornets in de NBA, pronkt namelijk met misschien wel het lelijkste horloge dat we ooit hebben gezien. Het betreffende uurwerk is een op maat gemaakte Cartier Santos de Cartier Chronograph, die ooit juist een prachtige Santos was.

NBA-ster pronkt met zeer onsmakelijk horloge

Ball staat ondanks zijn jonge leeftijd bekend als een fervent liefhebber van extravagante sieraden. Zo schijnt hij meer dan $ 500.000 uitgegeven te hebben aan zijn kettingen, roosters en armbanden. Zo is hij ook in het bezit van een heuse UFO-vormige ketting die meer dan een pond weegt met een waarde van zo’n $ 150.000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZoFrost 🇵🇰 (@zofrost)

De basketballer heeft zelfs een eigen horloge gelanceerd in samenwerking met het in Hong Kong gevestigde luxe horlogemerk Memorigin. Een extravagant exemplaar met een rood-wit ontwerp van zo’n $ 6.000.

Dat staat overigens los van het desbetreffende Cartier-exemplaar. Het uurwerk is op maat gemaakt door de befaamde juwelier ZoFrost. Compleet bevroren en de door iriserende cijfers vervangen chrono-hulpwijzerplaten – en het door het ‘MELO’-logo vervangen Cartier-logo – is dit horloge hard op weg om misschien wel de lelijkste in zijn soort te worden.

Opvallende stekels stelen de show

Dat is niet alles. Wat vooral in het oog springt – en wat hetgeen wat dit horloge zo onaantrekkelijk maakt – is de stekelige, met diamanten bezette rand. Het is niet te hopen dat Ball ooit naar een festival gaat, want met dit uurwerk dat met wat fantasie te dienst kan doen als steekwapen komt hij waarschijnlijk niet door de fouillering.

Mocht de basketbalster het horloge ooit willen verkopen komt hij waarschijnlijk van een koude kermis thuis. De ervaring leert dat horloges die worden aangepast vaak snel hun waarde verliezen, ongeacht of er bijvoorbeeld extra diamanten aan te pas komen. Bij dergelijke uurwerken draait alles immers om de herkomst.

“In sommige extreme gevallen kunnen op maat gemaakte diamanten afbreuk doen aan de totale waarde van een horloge”, zo weet Bob’s Watches, een bekende online handel voor kostbare uurwerken. “Bovendien maakt het aanpassen of aanpassen van een nieuw horloge de fabrieksgarantie ongeldig en komt het in bepaalde gevallen niet meer in aanmerking voor toekomstige fabrieksservices.” Buiten dat lijkt het zeer onaannemelijk dat Hall de Cartier Santos in de etalage wil zetten. Wie wil zo’n gedrocht nou om de pols, toch?