De zanger en frontman van popband Maroon 5, Adam Levine, heeft een interessante verzameling aan horloges weten te bemachtigen door de jaren heen. Het grootste gedeelte van zijn collectie bestaat uit Rolex-horloges, maar ook zijn Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph mag niet worden vergeten.

Wie is Adam Levine?

Adam Noah Levine is geboren op 18 maart 1979 in Los Angeles. Op de middelbare school leerde Levine een groep mensen kennen, die nu de huidige leden van popband Maroon 5 zijn. In 2004 braken ze door met het nummer This Love. Sindsdien hebben ze vele hits op hun naam staan, zoals Sugar, Moves Like Jagger, One More Night en Girls Like You.

Het succes van de band is terug te zien in de hoeveelheid awards die ze op hun naam hebben staan. Zo hebben ze onder andere al acht Billboard Awards, drie American Music Awards en zelfs drie Grammy’s. En van dat geld kon Adam Levine een mooie horlogeverzameling beginnen.

De horlogecollectie van de zanger

De Amerikaanse zanger heeft verschillende horloges op zijn naam staan, maar heeft een duidelijke voorkeur voor het merk Rolex. Zo heeft hij een Rolex Daytona Ref. 6263 Paul Newman, wat door velen wordt beschouwd als dé vintage Rolex. De bijnaam voor dit prachtige horloge is de ‘panda’ wegens de wit-zwarte wijzerplaat en details.

Adam Levine

Rolex Daytona Ref. 6263 Panda Paul Newman

Een ander uurwerk dat tot Levine’s prachtige collectie behoort is de Rolex Rainbow Daytona, die hij gedragen heeft op het podium tijdens de Super Bowl. Dit indrukwekkende horloge is uitgebracht in 2018. Het is omhuld met Everose-materiaal met een regenboogrand en bijbehorende uurmarkeringen. Het horloge zelf is rosegold, wat de regenboogkleuren al helemaal naar voren haalt. Een opvallend horloge dat zeker weten past bij deze getalenteerde artiest.

Adam Levine

Rolex Rainbow Daytona

Een horloge wat ook zeker niet vergeten mag worden uit de collectie van Adam Levine: De Rolex GMT-Master Ref. 1675 Pepsi. Zijn vrouw schonk hem deze voor hun jubileum. Wat bijzonder is aan het uurwerk dat Levine bezit, is dat hij dubbel is gegraveerd: een keer door de oorspronkelijke eigenaar, en opnieuw door zijn vrouw aan hem.

Adam Levine

De Rolex GMT-Master Ref. 1675 Pepsi

De enige niet-Rolex uit de collectie van Levine, is toch wel een heel bijzondere – bijna Rolex-achtige – Patek Philippe. Het is de Perpetual Calendar Chronograph Ref. 5970P, met zijn zwartlederen band en zilver met zwarte accenten. Het is, zoals Levine het zelf noemt, een ‘waar kunstwerk’.

Adam Levine

Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph Ref. 5970P