Heeft u ooit dat moment beleefd waarop u een horloge bewondert, helemaal weg bent van de esthetiek ervan en er dolgraag een bezit, maar dan plotseling wordt afgeschrikt door de prijs? Alle hoop op het bezitten van dat specifieke horloge lijkt te vervliegen zodra u geconfronteerd wordt met het prijskaartje. Vandaag echter nemen we een omgekeerde benadering. We gaan een kijkje nemen bij horloges die op het eerste gezicht een buitengewone indruk maken, maar waarvan de prijs niet dezelfde impact heeft. Dit zijn luxe budgethorloges die er duurder uitzien dan wat u zou verwachten op basis van hun prijs.

1. Seiko 5-serie

Een van de favoriete betaalbare horloges wordt geleverd door Seiko, met name de Seiko 5-serie. Deze horloges behouden de oorspronkelijke filosofie van het merk en bieden geweldige uurwerken voor een prijs van ongeveer € 200. Ze zijn bekend om hun fantastische lichtgevende wijzerplaat en zien er veel duurder uit dan ze werkelijk zijn.

 

2. Orient Diver

Een ander Japans merk onder de Seiko Epson Corporaties, Orient, biedt uitstekende duikhorloges voor het geld. De Orient Mako II en Kamasu worden geprezen om hun premium uitstraling en concurreren goed met duurdere duikhorloges zoals de Rolex Submariner. 

En het mooiste? U heeft dit horloge al vanaf € 200.

3. Tissot PRX

Tissot-horloges bieden uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met een prijskaartje van ongeveer € 375. Ze worden in Zwitserland vervaardigd en zijn geïnspireerd door de vroege jaren 1980, met hoogwaardige afwerking en ontwerpdetails die doorgaans hogere kosten met zich meebrengen.

Tissot PRX

4. Christopher Ward C63 GMT

Dit Britse ontwerp, met Zwitserse precisie vervaardigd, biedt niet alleen een GMT-functie, maar straalt ook een hogere waarde uit dan de prijs doet vermoeden. Dit horloge wordt nieuw verkocht voor prijzen variërend van € 1.100 tot € 1.300, maar slimme shoppers kunnen het tweedehands vinden voor ongeveer € 600 tot € 700.

5. Baume & Mercier Hampton

De Baume & Mercier Hampton doet denken aan de iconische Cartier Tank. Het is het overwegen waard om dit horloge tweedehands aan te schaffen, met prijzen die variëren van €1.300 tot €1.500. Wij vermoeden dat, met het oog op de toekomst, dit weleens een slimme investering zou kunnen zijn.

 

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van horloges die een indruk van hogere waarde wekken dan hun werkelijke prijskaartje. Of u nu op zoek bent naar een betaalbaar horloge met een luxe uitstraling of gewoon naar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zoekt, deze horloges bieden beide opties. Dus, de volgende keer dat u een horloge bewondert en zich afvraagt of het binnen uw budget past, denk dan aan deze prachtige opties.