De geschiedenis van de Rolex GMT-Master voert ons terug naar het midden van de jaren 50. In die periode benaderde Pan Am Airlines Rolex met het verzoek om een horloge te ontwikkelen waarmee hun piloten tijdens lange vluchten moeiteloos meerdere tijdzones konden bijhouden. Dit was van essentieel belang voor de piloten, gezien hun voortdurende reizen tussen verschillende landen en tijdzones.

Rolex accepteerde deze uitdaging met enthousiasme en begon met de ontwikkeling van een baanbrekend horloge. Het resultaat was de eerste GMT-Master, die zijn naam ontleende aan Greenwich Meridian Time (GMT), de toenmalige standaardtijdzone van vele luchtvaartmaatschappijen.

Innovatieve Eigenschappen van de GMT-Master

Het oorspronkelijke GMT-Master horloge was voorzien van een draaibare bezel met 24 uursmarkeringen en een extra uurwijzer die in 24 uur een volledige omwenteling maakte rond de wijzerplaat. Hierdoor konden piloten moeiteloos schakelen tussen diverse tijdzones zonder hun referentietijd te verliezen. Bovendien waren de wijzers en indexen voorzien van lichtgevend materiaal, wat ervoor zorgde dat het horloge zelfs in het donker goed afleesbaar was.

Verschillende Modellen van de Rolex GMT-Master

Wat het ontwerp betreft, biedt Rolex diverse opties om aan verschillende smaken en stijlen te voldoen. Hieronder worden drie modellen van de Rolex GMT-Master besproken op basis van hun prijsklasse.

Instapmodel: Rolex GMT-Master II Ref 126710BLRO

Dit instapmodel maakt gebruik van Oystersteel, een hoogwaardige roestvrijstalen legering die bekend staat om zijn uitstekende corrosieweerstand. Het horloge is uitgerust met een blauw/rode Cerachrom-bezel, die verwijst naar de iconische kleurencombinatie die synoniem is geworden voor de GMT-Master-serie. Bovendien beschikt het horloge over een Jubilee-armband, wat bijdraagt aan zijn elegante en verfijnde uitstraling. Ondanks dat deze ook op lijst staat van horloges met langewachttijden is deze het wel waard met een begin prijs van ongeveer € 10.000.

Gewilde Rolex modellen met aanzienlijke wachtlijsten

Middenklasse model: Rolex GMT-Master II Ref 126711CHNR

Dit model combineert Oystersteel met Everose goud, een exclusieve roségouden legering ontwikkeld door Rolex. De combinatie van deze materialen geeft het horloge een luxueuze uitstraling. Het is voorzien van een bruin/zwarte Cerachrom-bezel, wat een stijlvolle en moderne twist geeft aan het klassieke GMT-Master ontwerp. Het horloge wordt geleverd met een Oyster-armband, bekend om zijn comfort en duurzaamheid. Met prijs van gemiddelde € 17.000 kom je met horloges dat voor u spreekt.

De oorsprong van de Rolex GMT-Master

 

High-end model: Rolex GMT-Master II Ref 126719BLRO

Dit premium model is vervaardigd uit witgoud, wat het horloge een subtiele en verfijnde uitstraling verleent. Het heeft een blauw/rode Cerachrom-bezel voor een opvallende kleurencombinatie. Net als de andere modellen in de GMT-Master serie wordt dit horloge geleverd met een Oyster-armband, wat bijdraagt aan zijn sportieve karakter. Dit horloge is een uniek tijdstuk met een prijs van wel € 50.000

 

 

De oorsprong van de Rolex GMT-Master

Belangrijke Overwegingen bij Aankoop

Het is belangrijk op te merken dat prijzen kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals vraag en beschikbaarheid in de markt. Wanneer je overweegt om een Rolex GMT-Master of elk ander luxehorloge aan te schaffen, is het raadzaam om grondig onderzoek te doen en diverse bronnen te raadplegen alvorens tot aankoop over te gaan.

 

De Rolex GMT-Master sinds zijn introductie in de jaren 50 bewezen een iconisch horloge te zijn dat voldoet aan de behoeften van reizigers wereldwijd. Met zijn unieke eigenschappen, hoogwaardige materialen en tijdloos ontwerp blijft de GMT-Master een favoriet onder horlogeliefhebbers overal ter wereld. Of je nu kiest voor een instapmodel, een middenklasse model of een high-end model, een Rolex GMT-Master vertegenwoordigt een waardevolle investering waar stijl, functionaliteit en vakmanschap samenkomen.