Waarom kost een kaartje voor de duurste slaaptrein in Japan duizenden euro’s? Wel, alleen in het land van de rijzende zon kunnen treinkaartjes zo’n astronomische prijs hebben. Maar wat maakt deze ultraluxe trein zo bijzonder en exclusief?

De JR East Train Suite Shiki-shima biedt reizigers een buitengewone eersteklas ervaring die zijn weerga niet kent. Met zijn gouden buitenkant, overheerlijk eten en butlerservice, is dit echt een vijfsterrenervaring op rails. Maar waarom moeten mensen zoveel betalen om van deze unieke reis te genieten?

Wat krijgt u voor dat geld?

Allereerst zijn er de vijf luxe slaapcabines aan boord van de trein. Elk van deze cabines is uitgerust met een open haard en een cipres bad, zodat gasten kunnen ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht tijdens hun reis. De interieurs combineren traditionele Japanse elementen met moderne elegantie, waarbij veel hout wordt gebruikt en handgemaakte tapijten van Japan’s Orient Carpet Mills voor extra comfort zorgen.

Dineren op hoogniveau

En laten we het eten niet vergeten! De chef-kok aan boord van de Shiki-shima is niemand minder dan Katsuhiro Nakamura, de eerste Japanse chef die ooit een Michelin-ster heeft ontvangen. Hij bereidt heerlijke gerechten met lokale ingrediënten die u smaakpapillen zullen verwennen. En natuurlijk wordt al dit lekkers geserveerd met het meest elegante bestek – zilver, uiteraard – dat ook wordt gebruikt tijdens de Nobel Prize Award-banketten.

Maar het is niet alleen het comfort en de culinaire hoogstandjes die deze trein zo speciaal maken. De Shiki-shima biedt ook een unieke reiservaring door enkele van de meest prachtige bestemmingen in Japan aan te doen. Van wijnhuizen in Yamanashi tot de oude Ainu-cultuur in Hokkaido, deze trein neemt u mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis door het land.

Uitzicht over het Japanse landgoed

En hoe zit het met het uitzicht? Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. De observatiewagons van de Shiki-shima hebben panoramische ramen die u adembenemende uitzichten bieden terwijl u langzaam door het landschap glijdt. Ja, langzaam – deze trein rijdt verrassend langzaam, maar dat geeft u alleen maar meer tijd om te genieten van alle luxe en schoonheid om u heen.

Het is begrijpelijk dat zo’n exclusieve ervaring zijn prijs heeft. Een kaartje voor de JR East Train Suite Shiki-shima begint bij $3000 (¥370,000) per persoon en kan zelfs nog hoger uitvallen. Maar voor diegenen die bereid zijn om te investeren in een onvergetelijke reiservaring, is dit echt de ultieme manier om Japan te verkennen.

Dus als u op zoek bent naar iets buitengewoons en exclusiefs, waarom zou u dan niet overwegen om duizenden euro’s uit te geven aan een treinkaartje? Stap aan boord van de JR East Train Suite Shiki-shima en laat u betoveren door de luxe, het comfort en de schoonheid van Japan. Het kost wat, maar het is een ervaring die u nooit zult vergeten.