De geschiedenis van de Omega Seamaster begint in 1948 ter ere van Omega’s honderdjarig jubileum. Het oorspronkelijke model haalde zijn inspiratie uit de waterdichte polshorloges die tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik waren bij het Britse leger. Dit horloge werd ontworpen met het oog op overleving in de meest uitdagende zeemilieus en werd als zodanig gepositioneerd.

Een Erfgoed van Uitzonderlijke Duurzaamheid

De Seamaster-collectie is de langstlopende reeks horloges die Omega tot op nu produceert. Het oorspronkelijke ontwerp ontleende zijn robuustheid en betrouwbaarheid aan de horloges die Omega eerder voor het Britse leger vervaardigde tijdens de oorlogsjaren. De oorspronkelijke Semestermodellen onderscheidden zich door hun uitzonderlijke water- en temperatuurbestendigheid, mede dankzij het gebruik van O-ring afdichtingstechnologie.

Ontdek de tijdloze elegantie van de Omega Speedmaster moonwatch. Lees hier meer

Een diversiteit aan uitvoeringen

Binnen de Omega Seamaster-collectie vindt men een verscheidenheid aan modellen, variërend van instapniveau tot high-end, waaronder.

Omega Seamaster Diver 300M

Dit model, gelanceerd in 1993, eert Omega’s maritieme erfenis en haar betrokkenheid bij de duikgemeenschap. Het horloge heeft een waterdichtheid van 300 meter en beschikt over een heliumontsnappingsventiel.

Omega Seamaster Aqua Terra

Geïntroduceerd in 2002, biedt deze reeks waterbestendigheid tot 150 meter. Het horloge combineert zowel sportieve als elegante elementen om het beste van beide werelden te bieden.

Het verhaal van het James Bond horloge de Omega Seamaster

Omega Seamaster Planet Ocean:

Gelanceerd in 2005, deze lijn is waterbestendig tot 600 meter en uitgerust met Omega’s Co-Axial kaliber 8500 uurwerk. Het is speciaal ontworpen voor professionele duikers en heeft lichtgevende wijzers voor betere zichtbaarheid onder water.

Prijsvariaties

De prijzen voor de Omega Seamaster variëren aanzienlijk, afhankelijk van het specifieke model, de gebruikte materialen, complicaties en of het horloge nieuw of vintage is. Zo begint een nieuwe Omega Seamaster Diver 300M Co-Axial bijvoorbeeld rond de €4.000, terwijl een nieuwe Omega Slamaster Planet Ocean kan oplopen tot meer dan €10.000. Het topmodel,

De Omega Seamaster heeft een brede aantrekkingskracht, zowel onder duikhorloge enthousiastelingen als onder verzamelaars van exclusieve horlogemerken. Het tijdloze ontwerp en technische innovaties maken deze horloges gewild bij zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en stijlvol accessoire.