Wanneer het gaat om investeren in luxe horloges, is Rolex altijd een verstandige keuze. Het merk staat bekend om zijn tijdloze ontwerpen, hoge kwaliteit en duurzaamheid. Een van de meest geliefde modellen van Rolex is de Datejust, die al tientallen jaren de harten van horlogeliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd. In dit artikel zullen we enkele van de beste Rolex Datejust-modellen bespreken die een solide investering kunnen zijn.

De tijdloze tweekleurige Rolex Datejust 36

De tweekleurige Datejust 36 is een klassiek model dat altijd in de mode zal blijven. Het combineert roestvrij staal met goud en heeft een tijdloos ontwerp dat geschikt is voor elke gelegenheid. Dit model is met name populair op de tweedehandsmarkt, omdat het nog steeds betaalbaar is in vergelijking met andere Rolex-modellen. Enkele van de meest gezochte referenties binnen deze categorie zijn Rolex Datejust van links naar rechts zijn dit ref. 1601, ref. 16013 en ref. 16233, alle hebben ze een prijs tussen de € 4500 tot € 8000, waardoor ze het investeren waard zijn.

Beste Rolexmodellen voor investering: De Rolex Datejust

 

Klassieke ontwerpen met bescheiden premies

Als je op zoek bent naar een iets meer vintage uitstraling, zijn er verschillende klassieke Datejust-modellen om te overwegen. Deze modellen hebben vaak eenvoudige wijzerplaten met alleen uurmarkeringen of Romeinse cijfers, wat resulteert in een minimalistisch ontwerp dat altijd in de smaak zal vallen.

Een voorbeeld van zo’n klassiek model dat zeer gewild is onder verzamelaars en investeerders is ref. 1601. Het heeft een roestvrijstalen kast en armband, een eenvoudige zilveren wijzerplaat en een datumvenster op 3 uur. Ref. 16013 biedt een vergelijkbaar ontwerp, maar voegt de luxe van goud toe aan het horloge, terwijl ref. 16233 wordt geleverd met een tweekleurige roestvrijstalen en gouden kast en armband.

Een moderne optie met aantrekkelijke prijzen

Als je de voorkeur geeft aan een moderner ontwerp, is de ref. 116233 een uitstekende keuze. Dit model behoort tot de nieuwere generatie Datejust-horloges en biedt tal van moderne functies en verbeteringen vergeleken met eerdere modellen.

Een van de redenen waarom dit model interessant kan zijn als investering is de aantrekkelijke prijs in vergelijking tot andere Rolex modellen. Het behoudt nog steeds die klassieke uitstraling met waar Datejust om bekend staat, maar deze is net wat duurder met een prijs van net € 10.000.

Beste Rolex om te investeren: Rolex Datejust

Het belangrijkste bij het investeren in Rolex Datejust-horloges is om te zoeken naar modellen die in trek zijn bij verzamelaars en investeerders. Dit houdt in dat je aandacht moet besteden aan zaken als de staat, beperkte oplages, zeldzaamheid en exclusiviteit.

Bovendien is het ook van belang om te kijken naar de algemene waardeontwikkelingstrend van bepaalde modellen. Sommige modellen stijgen sneller in waarde dan andere, dus het is van essentieel belang om onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt.

Het kan met vertrouwen worden gezegd dat een investering in de Rolex Datejust doen een uitstekende keuze is als het gaat om investeren in luxe horloges. Het merk heeft een solide reputatie en de Datejust-modellen hebben zich bewezen als waardevaste investeringen. Of je nu kiest voor een klassiek model of een modernere optie, zorg ervoor dat je grondig onderzoek doet en advies inwint om de beste beslissing te nemen voor jouw investering.