In de wereld van luxe horloges wint de trend van horloge samenwerkingen tussen merken steeds meer aan populariteit. Deze joint ventures resulteren vaak in unieke en innovatieve ontwerpen die zowel horloge-enthousiastelingen als verzamelaars aanspreken. In 2023 hebben diverse opmerkelijke horlogecollaboraties de grenzen van creativiteit en vakmanschap verlegd. Hier volgen enkele van de meest grensverleggende horlogecollaboraties van 2023.

Hublot X Nespresso: een duurzaam statement

Het Zwitserse horlogemerk Hublot heeft de handen ineengeslagen met het koffiebedrijf Nespresso om een revolutionair horloge te creëren. Het Big Bang Unico Nespresso Origin’s-horloge is het allereerste uurwerk dat een behuizing en band heeft vervaardigd van gerecyclede Nespresso-capsules en koffiedik. De 42 mm kast, lunet en chronograafdrukkers zijn gemaakt van gerecycled aluminium, waarvan 28% afkomstig is van Nespresso-koffiecapsules. Dit gelimiteerde horloge bestaat uit slechts 200 stuks en heeft een prijskaartje van € 25.200.

De meest baanbrekende horloge samenwerkingen in 2023.

Audemars Piguet X Marvel: een hommage aan Spiderman

Audemars Piguet heeft opnieuw de handen ineengeslagen met Marvel om een horloge te creëren ter ere van de legendarische superheld Spider-Man. Het Royal Oak Concept Tourbillon “Spider-Man” horloge heeft een open wijzerplaat waarop Spider-Man te zien is in zijn kenmerkende web-schietende houding. Om de illusie te wekken dat de superheld door de lucht vliegt, heeft Audemars Piguet het nieuwe handmatig opwindbare kaliber 2974 tot een minimum beperkt. Het horloge is gelimiteerd tot slechts 250 stuks en heeft een prijs van € 215.000.

De meest baanbrekende horloge samenwerkingen in 2023

TAG Heuer X Porsche: viering van iconen

TAG Heuer en Porsche hebben hun langdurige horloge samenwerkingen voortgezet met de lancering van het TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche-horloge. Deze samenwerking viert het 60-jarig jubileum van zowel de TAG Heuer Carrera als de Porsche 911. Het horloge is verkrijgbaar in twee variaties, een in roségoud en een in roestvrij staal. Onder de motorkap bevindt zich een gloednieuw uurwerk: het TH20-08-kaliber, dat eerder dit jaar werd gelanceerd tijdens Watches & Wonders. De roségouden versie heeft een prijskaartje van € 23.500 en het roestvrijstalen model kost € 10.000.

De meest baanbrekende horloge samenwerkingen in 2023

 

Hublot X Takashi Murakami: kunst ontmoet horlogerie

De samenwerking tussen Hublot en de bekende hedendaagse kunstenaar Takashi Murakami heeft geleid tot enkele opvallende horloges. Het meest opvallende is het MP-15 Takashi Murakami Tourbillon Sapphire-horloge. Dit unieke stuk combineert de kast, het uurwerk en de wijzerplaat in een unieke opstelling die resulteert in een bloem bestaande uit 12 blauwe saffieren bloembladen. Het horloge heeft ook Hublot’s eerste centrale ‘flying’ tourbillon en is gelimiteerd tot slechts 50 stuks.

De meest baanbrekende horloge samenwerkingen in 2023

Deze grensverleggende horlogecollaboraties van 2023 hebben niet alleen de grenzen van creativiteit en vakmanschap verlegd, maar zijn ook een lust voor het oog. Ze vertegenwoordigen de technologische vooruitgang en innovatie in de wereld van horloges. Of je nu een horloge-enthousiasteling bent of gewoon geïnteresseerd in kunst en design, deze samenwerkingen bieden iets unieks en waardevols voor iedereen.