Een door Michael Jackson gedragen leren jas heeft bij een veiling £ 250.000 opgeleverd, omgerekend € 300.000. Jackson droeg de zwart-witte jas alleen jaren in de jaren ’80, in 1984 om precies te zijn, tijdens een samenwerking met Pepsi. Voor het colabedrijf heeft ‘The King of Pop’ een paar reclamespotjes opgenomen. Overigens heeft Jackson het jack alleen tijdens die samenwerking gedragen.

Leren jas van Michael Jackson levert £ 300.000 bij veiling

Michael Jackson, wie kent hem niet? De legendarische popzanger, ook wel ‘The King of Pop’ genoemd, werd op 29 augustus 1958 in Indiana geboren, en overleed in Los Angeles helaas al in 2009 aan een hartstilstand, op 50-jarige leeftijd. Zijn nalatenschap leeft sinds dat jaar nog altijd in vol ornaat voort. Zijn nummers als Billie Jean, Thriller en Beat It zijn nog altijd razend populair onder alle leeftijdsgroepen. Jackson heeft wereldwijd tussen 400 en 500 miljoen albums en singles verkocht.

Vooraf werd verwacht dat het betreffende jack tussen de £ 200.000 en £ 400.000 zou opleveren. Die verwachting is dus uitgekomen. Het jack van Jackson ging volgens de BBC uiteindelijk voor £ 300.000 geveild, omgerekend € 285.000.

Het jack was onderdeel van veiling van meer dan 200 memorabilia die vrijdag in Londen onder de hamer gingen. Spullen van grootheden als George Michael, Amy Winehouse, David Bowie, Oasis en The Beatles kwamen voorbij. Andere items die daadwerkelijk werden geveild waren een jas van George Michael (£ 93.000) en een haarstukje van Amy Winehouse (£ 19.000). Echter hadden niet alle attributen het verwachte succes. Zo werd een oude Yellow Submarine Beatles-jukebox en een oude gitaar vaN AC/DC niet verkocht.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een gedragen kledingstuk van Michael Jackson, wiens landgoed Neverland in 2020 al eens ver onder de vraagprijs werd verkocht, veel geld heeft opgeleverd. Eerder werd in september zijn zwarte hoed, welke hij in 1983 droeg tijdens zijn eerste moonwalk, verkocht voor £ 67.000 pond.