De Rolex GMT-Master horloge, gedragen door Marlon Brando in de iconische film ‘Apocalypse Now’ uit 1979, heeft onlangs meer dan $ 5 miljoen opgebracht bij een veiling. Deze verkoopprijs overtrof alle verwachtingen en veroorzaakte opwinding onder horlogeliefhebbers en verzamelaars.

Een historisch hoogtepunt voor de Rolex

Oorspronkelijk geveild bij Christie’s in 2019, werd verwacht dat het horloge meer dan $ 2 miljoen zou opbrengen. Echter, tot ieders verrassing werd het uiteindelijk verkocht voor een recordbedrag van meer dan $ 5,1 miljoen. Het betrof een Rolex GMT ref. 1675, gedragen door Brando tijdens zijn rol als Colonel Walter E. Kurtz in de legendarische film van Francis Ford Coppola. Volgens Petra Brando Fischer, Marlon Brando’s dochter, werd haar vader gevraagd het horloge af te doen tijdens het filmen in de Filipijnen omdat het te opvallend was. Zijn reactie? “Als ze naar mijn horloge kijken, doe ik mijn werk als acteur niet goed.”

Erfenis van betekenis

Het horloge behoorde voorheen toe aan Petra Brando Fischer en werd geleverd met een door haar ondertekende brief, wat bijdroeg aan de waarde en betekenis ervan. Christie’s noemde het “een van de belangrijkste Rolex-polshorloges in particuliere handen” en “misschien wel het ultieme Brando-memorabilia.”

De nieuwe eigenaar zal ongetwijfeld de historische waarde van dit horloge als onderdeel van Marlon Brando’s nalatenschap waarderen. Het zal altijd herinneren aan de legendarische acteur en zijn rol in ‘Apocalypse Now’. Dit verkochte horloge voegt toe aan de rijke geschiedenis van Rolex en versterkt zijn positie als een felbegeerd merk onder verzamelaars wereldwijd. Marlon Brando's 'Apocalypse Now'-horloge verkocht voor meer dan $5 miljoen.

Een culturele reliek

De veiling benadrukt tevens de groeiende populariteit van vintage horloges onder verzamelaars en investeerders. Niet alleen een tijdstuk, maar ook een waardevol kunstwerk gewaardeerd om vakmanschap, zeldzaamheid en historische betekenis.

Het succesvolle bod op Marlon Brando’s ‘Apocalypse Now‘-horloge voor meer dan $ 5 miljoen illustreert opnieuw de sterke vraag naar exclusieve stukken uit de filmgeschiedenis. Deze veiling vestigt de aandacht op Marlon Brando en zijn iconische rol in ‘Apocalypse Now’, en benadrukt het belang van horloges als cultureel erfgoed.

Voor horlogeverzamelaars is aandacht voor de staat, authenticiteit en achtergrond van elk stuk van essentieel belang. Deskundig advies inwinnen bij experts en gespecialiseerde veilinghuizen is aanbevolen voordat tot aankoop wordt overgegaan.

De veiling van Marlon Brando’s ‘Apocalypse Now’-horloge voor meer dan $ 5 miljoen markeert een opmerkelijke gebeurtenis binnen de wereld van horloges en filmgeschiedenis. Het symboliseert niet alleen het belang van erfgoedstukken, maar ook de fascinatie en waardering voor tijdloze kunstwerken die generaties lang voortleven.