Van 9 tot 10 december zal het veilinghuis The New York Watch Auction: Nine organiseren, waarbij 158 zeldzame horloges, zoals een Rolex Space-Dweller, worden aangeboden. Een unieke G-Shock, vervaardigd uit 18-karaats geelgoud en mede ontworpen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI), is een andere highlight van de veiling. Het “Dream Project #2” G-D001 horloge werkt op zonne-energie en biedt radiogestuurde tijdsregistratie. Experts schatten dat dit unieke stuk dit weekend tussen de $ 70.000 en $ 140.000 zal opleveren.

Een uniek en waardevol Ai ontworpen horloge bij de veiling van Phillips

Vijf jaar geleden introduceerde G-Shock het “Dream Project”, een kleine serie van 35 massief gouden horloges die voor $ 70.000 per stuk werden verkocht. De horlogemaker creëerde vervolgens een tweede editie ter viering van zijn 40-jarig jubileum. Phillips zegt dat G-Shock 40 jaar aan gegevens heeft verstrekt aan een speciaal AI-systeem om een ​​3D-model te genereren met geoptimaliseerde sterkte, materialen en verwerkingsmethoden. Het resultaat is een verbluffend horloge van 45 mm met buitenaardse kenmerken.

Dit AI-ontworpen gouden G-Shock horloge kan wel tot $140.000 opbrengen bij veiling

De bezel en de band zijn zorgvuldig gevormd via een lost-wax gietproces dat vaker wordt gebruikt in de sieradenindustrie. De gouden onderdelen zijn vervolgens met de hand gepolijst om een stralende glans te bereiken. Het horloge heeft ook een transparante wijzerplaat die afwijkt van de gebruikelijke digitale displays van G-Shock en in plaats daarvan gebruikmaakt van analoge wijzers voor verschillende complicaties, waaronder dubbele tijd en verstreken tijd.

Een innovatief uurwerk met geavanceerde functies

Om het af te maken, is dit nieuwe horloge uitgerust met een geheel nieuwe beweging. De kwartsvoeding maakt gebruik van G-Shock’s Multi-Band 6 tijdsregistratie om signalen van atomaire radiotorens over de hele wereld te ontvangen voor “tot op de seconde nauwkeurigheid”, volgens Phillips. Silicium tandwielen en robijnlagers zijn zichtbaar op het geborstelde metalen hoofdplaatje, terwijl hoogrendement zonnecellen aan de rand van de wijzerplaat zijn geplaatst om het tijdsregistratie te voeden.

Als extra bonus zal de volledige opbrengst van de verkoop van deze G-Shock worden gedoneerd aan The Nature Conservancy (TNC). Deze non-profitorganisatie, opgericht in 1951, werkt wereldwijd aan het behoud van land en water. Naar verluidt heeft TNC tot nu toe meer dan 119 miljoen acres land en 5000 riviermijlen van kust tot kust beschermd.

Het is de moeite waard om op te merken dat de versie van de nieuwe G-Shock die aan het publiek wordt gepresenteerd een functioneel prototype is. De definitieve versie zal worden aangepast aan de locatie van de koper en naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden geleverd. Het horloge wordt geleverd in een open doos met LED-verlichting die je nieuwe gouden horloge zal verlichten. Niet dat het enige hulp nodig heeft om te schitteren, natuurlijk.