Heeft u weleens overwogen een reis naar het weelderige Mexico te ondernemen? Hoewel het Latijns-Amerikaanse land in de volksmond wordt bestempeld als onveilig, heeft Mexico op reisgebied van alles te bieden. Van een stedentrip in Mexico City, tot een zonovergoten vakantie in de kuststeden Acapulco, Cancun of La Punta Zicatela. Mocht u de laatstgenoemde plaats bezoeken, valt een overnachting in het luxueuze, paradijselijke Casa TO-hotel zeker niet over te slaan. Deze weelderige plek is een symbool van luxe en verfijning, en brengt deze segmenten dan ook naadloos samen.

Het Casa TO-hotel aan de Mexicaanse kust in een must visit

Het Casa TO-hotel omschrijft zichzelf als een boetiekhotel dat ‘contemplatieve gastvrijheid omarmt, met een totaalinzet voor duurzaamheid’. Gelegen aan de kust van de Stille Oceaan in het stadje La Punta Zicatela, wat tussen het bekendere Acapulco en de grens met Guatemala ligt, biedt Casa TO een toevluchtsoord voor diegenen die tijdens hun avontuurlijke reis de behoefte hebben om ongewone architectuur, in combinatie met weelderige landschappen, in het uiterste te ervaren. Mede door de aanwezigheid van deze landschappen, die bestaan uit een brede biodiversiteit, gouden zonsondergangen en prachtige stranden, staat La Punta Zicatela in zekere zin te boek als een van de meest toonaangevende surfhoofdsteden ter wereld. En niet ten onrechte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Casa TO (@casato)

De uitstraling en het aanbod van Casa TO past eigenlijk precies binnen die kaders. Het hotel wordt lokaal geïnterpreteerd als een eigentijdse versie van een Oaxaca-tempel: oude tempels van de maya’s in het gebied Oaxaca, ook daar waar La Punta Zicatela ligt. Dat is dan weer het werk van de gerenommeerde architect Ludwig Godefroy. Bij het ontwerp heeft Godefroy, een Franse architect die vooral in Mexico actief is, de ontwerpen van twee werken – het Basilica Cisterne in Istanbul en het Hornsey Wood Reservoir in het Londense Finsbury Park – samengevoegd tot een geheel, waar het Casa TO-hotel uit is voortgekomen.

Dompel uzelf onder in een oase van rust en privacy

Casa TO stelt u in staat uzelf volledig onder te dompelen in een oase van rust, afgetopt door de imposante betonnen muren en de omgeving die klimplanten en bananen- en passievruchtbomen te bieden heeft. Het epicentrum is echter het overdekte zwembad en de daaraan grenzende negen gastensuites, waar u wordt verwelkomd door een resolute koelte tegen de hoge temperaturen. Daarbij wordt de hoogste mate van duurzaamheid in acht genomen. Een goed voorbeeld daarvan is het gevoerde zero-plastics-beleid. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door glou glou (@glouglou.mx)

Naast een onvergetelijke overnachting, biedt Casa TO ook nog eens de mogelijkheid tot een memorabel diner. Glou Glou, het restaurant gerund door chef-kok Luis Pabón en sommelier Gabriela Moreno, is opgericht om een soort dialoog te creëren tussen originele recepten en de lekkerste wijnen. De geserveerde seizoensgerechten, met nadruk op de versheid en smaken van lokale producten en coöperaties, worden gecombineerd met een selectie biologische wijnen, lichte witte wijnen, sinaasappels en alcoholarme (rode) wijnen.

Kortom: een verblijf in Casa TO is een kans om maximaal tot rust te komen in een lommerrijke omgeving die werkelijk alles te bieden heeft. Raadpleeg de site van Casa TO voor meer informatie en om te boeken.