Rick Ross, de wereldberoemde rapper, heeft recentelijk voor opschudding gezorgd op Instagram door te reageren op beschuldigingen van Nico Leonard, een Nederlandse horloge expert. Leonard beschuldigde Rick Ross van het dragen van een nep horloge, wat de rapper duidelijk niet in goede aarde viel. In een reeks Instagram Stories maakte Ross Leonard belachelijk, waarbij hij hem herhaaldelijk een ‘piglet’ noemde en hem bespotte vanwege zijn vermeende gebrek aan expertise op het gebied van ‘grote mensenzaken’.

Nederlandse YouTuber beschuldigd Rick Ross van nephorloges

Rick Ross, geboren als William Leonard Roberts II, is een Amerikaanse rapper en ondernemer uit Carol City, Florida. Hij staat bekend om zijn diepe stem en luxueuze levensstijl, die hij vaak in zijn teksten naar voren brengt. Ross heeft een succesvolle solocarrière gehad, met hits als “Hustlin'” en “Aston Martin Music”. Hij is ook de oprichter van het platenlabel Maybach Music Group en heeft samengewerkt met tal van andere bekende artiesten in de rapwereld. Ross staat bekend om zijn imposante verschijning en zijn passie voor dure auto’s, luxe horloges en exclusieve kleding. Echter zouden volgens de Nederlandse horloge expert Nico Leonard niet alle horloges van de Amerikaanse rapper origineel zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DJ Akademiks (@akademiks)

Nico Leonard van der Horst, beter bekend als Nico Leonard, is een Nederlandse YouTuber en ondernemer. Hij staat bekend als een autoriteit op het gebied van hoogwaardige horloges en is de grootste horlogegerelateerde YouTuber met het grootste bereik op meerdere platforms. Naast zijn YouTubekanaal heeft Leonard ook de luxe horlogeboetiek Pride and Pinion opgericht en bezit hij deze, gevestigd in Belfast, de hoofdstad en grootste stad van Noord-Ierland. In een recente video op het gerenommeerde YouTubekanaal van Nico Leonard, heeft de horloge-expert Rick Ross genadeloos belachelijk gemaakt vanwege zijn horlogecollectie.

Rick Ross komt niet met nieuw bewijs

De controverse begon toen Rick Ross een deel van zijn indrukwekkende collectie toonde in een video van Robb Report. Onder de horloges die Ross pronkte, viel vooral zijn Audemars Piguet-horloge op, met een waarde van ruim $ 3 miljoen. Echter, Leonard bestempelde deze en andere horloges als ‘fake’, wat inhoudt dat ze deels vervaardigd zijn door juweliers die niet de originele fabrikanten van de horloges zijn. Leonard nam Ross’ collectie onder de loep en uitte openlijk zijn twijfels over de authenticiteit van de horloges die de rapper tentoonstelde. Deze openlijke kritiek van Leonard heeft geleid tot een publiekelijke confrontatie tussen de horloge-expert en de wereldberoemde rapper.

Nico Leonard ging nog dieper in op een specifiek horloge uit Rick Ross zijn collectie, waarvan hij beweerde dat er slechts twee exemplaren van bestaan. De horloge-expert verklaarde zelfs dat hij persoonlijk beide eigenaren kent, en dat Rick Ross niet een van hen is. Na de video van Nico Leonard heeft Rick Ross gereageerd, waarbij hij de horloge-expert volledig belachelijk maakte zonder daadwerkelijk te bewijzen dat zijn horloge authentiek is. In een spottende toon noemde Ross Leonard ‘piglet’ en vertoonde hij dure auto’s in de video, als een poging om zijn status te benadrukken. Echter, Ross verzuimde om overtuigend bewijs te leveren over de echtheid van zijn horloge, wat de controverse rondom zijn horlogecollectie alleen maar heeft vergroot.