Hublot staat bekend als een merk met vele partnerships. Zo heeft het horlogemerk ook een partnership met de ICC (International Cricket Council). Dit partnership is inmiddels zo’n drie jaar gaande en via officiële kanalen heeft Hublot de samenwerking nu verlengt tot 2020. Ter ere van deze samenwerking heeft het horlogemerk nu een gelimiteerde chronograaf gelanceerd. Deze Hublot Classic Fusion Chronograaf ‘The Ashes’ Edition is een eerbetoon aan het partnership met de ICC.

Hublot Classic Fusion Chronograaf ‘The Ashes’ Edition

Deze nieuwe chronograaf is tijdens een speciaal evenement onthuld op de iconische Sydney Cricket Ground. Het horloge kenmerkt zich door een volledige zwart/grijze kleur – toepasselijk voor een horloge met deze kleurstelling. Natuurlijk is de naam niet gekozen vanwege de kleur. The Ashes verwijst naar de test-cricketwedstrijden gespeeld tussen Engeland en Australië. Een terugkerend evenement dat sinds 1882 om de twee jaar plaatsvindt.

Hublot Classic Fusion Chronograph “The Ashes” edition Cricket Pure Luxe

Het horloge herbergt een aantal herkenbare details die men direct associeert met Cricket. Dit unieke exemplaar is slechts 32 maal verkrijgbaar. De wijzers van de sub-dials zijn gevormd naar de bat die men gebruikt voor het spel en op de 12-uur positie vinden we drie Stumps. Deze houten paaltjes vormen met z’n drieën en twee bails de wicket. 

Hublot Classic Fusion Chronograph “The Ashes” edition Cricket Pure Luxe

Wat opvalt zijn de oversized sub-dials op 3 en 9 uur. Aan de achterzijde vinden we de saffieren case back met daarop het logo van The Ashes. Het horloge komt met een leren bandje met daarop wit saddle stitching in drievoud – uiteraard als knipoog naar het stiksel van een cricket bal. Het horloge zal in de verkoop gaan voor een prijs van $12.300.

Bron: Hublot