Patek Philippe wordt geroemd om z’n tijdloze uitstraling en is een van de meest klassieke in dit marktsegment. Misschien wel het grootste horlogemerk van nu? Waar exclusiviteit te vinden is, zijn verzamelaars. Verzamelaars over de hele wereld krijgen dit voorjaar slechts 5 kansen om een zeldzaam Patek Philipe-horloge op de kop te tikken – onderdeel van het komende lente-veilingseizoen.

Patek Philippe speelt de hoofdrol

Phillips heeft in samenwerking met Bar & Russo een volledige set van vier chronografen met eeuwigdurende kalender, Ref. 2499 horloges die de hoofdrol zullen spelen op de komende Geneva Watch Auction XIII. Niet minder opwindend is het nieuws dat een eeuwigdurende kalender van één van vijf minuten Ref. 3974 in roze goud zal het blok doorkruisen op de Hong Kong Watch Auction XII dat plaats gaat vindin in mei van dit jaar.

Patek-Philippe-2

Er is wellicht geen chronograaf die meer begeerd is dan de Ref. 2499. Daardoor is het ook ongelooflijk moeilijk te verkrijgen exemplaar. Tussen 1951 en 1985 zijn er slechts 349 van in productie gegaan. Deze set van vier is afkomstig uit een enkele collectie. Het bestaat uit een serie 1, 3 en 4 in 18-karaats geelgoud, evenals een ultra-exclusieve serie 2 in 18-karaats roze goud, waarvan wordt aangenomen dat er slechts negen zijn geproduceerd. Horloges uit de 35-jarige periode worden zelden te koop aangeboden.

Exclusieve modellen

Hoewel beide horloges zeldzaam zijn, is de Ref. 3974 is misschien wel het moeilijkst te vinden. Geproduceerd in 1989 om het 150-jarig jubileum van de horlogemaker te vieren, is het uurwerk het eerste in serie geproduceerde automatische zelfopwindende polshorloge met een minutenrepetitie en gaat volgens Patek Philppe eeuwig mee. Er zijn er slechts 120 van gemaakt, waarvan er slechts vijf, inclusief dit specifieke exemplaar met een rosé-gouden kast.

De uurwerken zullen worden aangeboden op de Geneva Watch Auction XIII en Hong Kong Watch Auction XII. Zie hier wat er allemaal nog meer onder de hamer zal gaan.