Edge is het hoogste observatiedek op het westelijk halfrond, met een uniek ontwerp. Het hangt als het ware in de lucht, waardoor je het gevoel hebt te zweven en biedt een 360-graden uitzicht dat u nergens anders kunt krijgen. Kijk 100 verdiepingen naar beneden vanaf de spannende glazen vloer, leun over de levendige stad op schuine glazen wanden en sabreer champagne vanaf 345 meter hoog – als niemand u tegenhoudt tenminste. Dit geeft een nieuwe dimensie aan uw bezoek aan The Big Apple.

Observatiedek New York

In maart van vorig jaar werd het lint doorgeknipt en werden de hordes nieuwsgierigen toegelaten op het prestigieuze observatiedek. Het enige observatiedek van New York City dat hoger ligt, is One World Observatory van het One World Trade Center. Het is daar niet mogelijk om naar buiten te gaan, maar bij The Edge is dit wél het geval. Een fraai glazen platform steekt uit de honderdste verdieping van de toren.

observatiedek

“Zo heb je New York nog nooit ervaren”, vertelt Jason Horkin, Executive Director van Hudson Yards Experiences. “Op het platform van Edge stappen is alsof je de lucht in loopt. De hele ervaring is ontworpen om bezoekers te inspireren en bij hen een nieuwe passie voor New York City aan te wakkeren met meerdere, ingebouwde sensatie-elementen die ervoor zorgen dat The Edge als ongekende attractie een plek verdiend op de bucketlist van elke reiziger.”

observatiedek

The Edge maakt deel uit van Hudson Yards: een gigantisch complex aan de westzijde van Manhattan. Het dek is toegankelijk van 10:00 AM tot  10:00 PM. U heeft hierbij de keuze uit drie verschillende “Admissions”. De eerste, goedkoopste is de algemene toelating. Bij de tweede optie wordt u vergezeld met een glas champagne geconfronteerd met het 360-graden uitzicht over de wereldstad. Bij de “Premium Admission” krijgt u naast een glas champagne ook een gepersonaliseerd fotoboek.

De tarieven daarvan kunt u via deze link vinden