Een zeldzaam Patek Philippe-horloge dat oorspronkelijk eigendom was van voetballegende Fabio Cannavaro, roze gouden Ref. 5208R, zal begin juni op het online-veilingblok gaan als onderdeel van Phillips ‘Hong Kong Watch Auction XII. De opbrengst van de verkoop van het exclusieve en historisch belangrijke uurwerk gaat naar de foundation van de voormalige aanvoerder van het Italiaanse elftal: Fondazione Cannavaro Ferrara.

Patek Philippe van Fabio Cannavaro

Fabio Cannavaro wordt door velen in de voetballerij beschouwd als een van de beste verdedigers van het decennium. Hij won diverse wereldtitels bij clubs als Inter Milan, Juventus maar zal het eerst gelinkt worden aan Los Blancos, Real Madrid. Ook zijn bijdrage aan het Italiaanse nationale elftal was niet onverdienstelijk, waar hij in 2006 het WK mee won. Datzelfde jaar won Il Muro di Berlino ook de grootste individuele onderscheiding van de sport, de FIFA World Player of the Year van het jaar en de Ballon d’Or.

Patek Philippe

Foto: Phillips

Patek Philippe Ref. 5208R-001

Net zo sprankelend als de carrière van de Napoliaan, is zijn ref. 5208R-001. Het horloge van 42mm diameter is een van de meest gewaardeerde horloges van de afgelopen jaren door Patek-verzamelaars en is de eerste die een minutenrepetitie, een eeuwigdurende kalender en een chronograaffunctie met één knop combineert. Er worden elk jaar slechts ongeveer 10 exemplaren van het verfijnde uurwerk geproduceerd en dit wordt verondersteld de eerste in een roze gouden kleursamenstelling.

Foto: Phillips

“In een onvoorziene gang van zaken heeft de afzender van deze zeer zeldzame versie van de Patek Philippe 5208R de zegen ontvangen van de oorspronkelijke eigenaar van het horloge, Fabio Cannavaro, en heeft hij samen met PHILLIPS genereus aangeboden om een ​​deel van de opbrengst van de verkoop in pand te geven aan de voetballer Fondazione om zijn liefdadigheidsmissies te ondersteunen.”

De verwachte hamerprijs

Het horloge zal naar verwachting voor tussen de € 578,000 en 788,000 onder de hamer gaan. De hele veiling wanneer het tussen 5 en 6 juni wordt geboden. Maar wat de uiteindelijke hamerprijs ook is, de opbrengst van de verkoop gaat naar zijn goede doel: Fondazione Cannavaro Ferrara. Cannavaro richtte deze foundation in 2005 samen met zijn broer en twee vrienden in 2005. Zij zetten zich hiermee in voor risicojongeren en kwetsbare gezinnen in Napels middels sport- en onderwijsprogramma’s.

Op de website van veilinghuis Phillips lees je meer over de Patek Philippe en kan je binnenkort eventueel meebieden.

Foto: Phillips