De samenwerking tussen het iconische Britse automerk Aston Martin en de luxe Zwitserse horlogefabrikant Girard-Perregaux, die eerder dit jaar werd aangekondigd, heeft eindelijk zijn samenwerkingsuurwerk voortgebracht. Liefhebbers van zowel de auto’s als de horloges, kunnen zichzelf trakteren op de Girard-Perregaux Tourbillon. Het gaat om een zogeheten Three Flying Bridges – Aston Martin Edition. Het is een limited-edition uurwerk met sculpturale uurwerken en opvallende ontwerpen. Tijd om een kijkje te nemen.

Girard-Perregaux x Aston Martin

Zoals de naam al aangeeft, krijgt de limited edition Girard-Perregaux een constructie met drie zogeheten brugbewegingen. Voor Girard-Perregaux fans kan het ontwerp van de Aston Martin-editie hun misschien wel bekend voorkomen. Het ontwerp lijkt namelijk sterk op de Neo Tourbillon. Dit model heeft namelijk ook de drie bruggen en een doorzichtige kast. De luxe horlogemaker heeft deze limited edition echter genoeg unieke designelementen gegeven om deze te onderscheiden van de overige modellen.

Aston Martin Girard-Perragaux

De 44 m lange kast van de Aston Martin editie is gemaakt van de hoogste kwaliteit titanium en is gecoat met een speciaal soort zwarte verf voor een discrete uitstraling. Er is ook een dunne ring in het horloge geplaatst, die dankzij het hoge saffierglas bijna niet te zien is. Dit komt omdat bijna de hele voorkant van het horloge bedekt is met unieke uurindexen die op het saffierglas zijn gegraveerd. De achterkant van de kast is daarnaast ook gemaakt van saffierglas, dat stevig genoeg is om een stevige valpartij te overleven.

Het sportieve gedeelte – wat weer terugkoppelt naar Aston Martin uiteraard – is terug te zien in het skeletgedeelte van het horloge. De tandwielen en de bruggen zijn voorzien van sportieve details en de naam Aston Martin is ook in de binnenkant van het uurwerk verwerkt. Tijdens de officiële presentatie werd het horloge tentoongesteld met de iconische vleugels van het logo van de Britse autofabrikant. Liefhebbers moeten wel diep in de buidel tasten, aangezien het horloge €115.000 gaat kosten.

Aston Martin
Girard-Perregaux