Het Russische Caviar kennen we al een tijdje als fabrikant van allerlei exclusieve accessoires. Met name de projecten waarbij de iPhones van Apple centraal staan, vallen op. Om opnieuw de wereld van accessoires op te schudden, heeft Caviar de “Grand Complications”-collectie gepresenteerd, gecentreerd rond de nieuwe Apple iPhone 14 Pro. Een collectie die iedereen met een iPhone en liefde voor horloges moet aanspreken.

Nieuwe iPhone 14 met Rolex Daytona in de behulzing

We zijn van het Russische bedrijf gewend dat ze tot het uiterste gaan, maar dit is wellicht hun meest exorbitante project. En dat zegt wat, aangezien ze in het verleden kwamen met gouden Apple AirPods (t.w.v. € 60.000), gouden AirPods Max (t.w.v. $ 180.000) en een Playstation 5 met 20 kg aan 18 karaat-goud en krokodillenleer.

Echter is dit niet de eerste keer dat ze de horlogerie als inspiratiebron hebben ingezet.. Onlangs heeft het bedrijf bijvoorbeeld een collectie uitgebracht genaamd, genaamd Pair of Kings, waarbij ze zorgden dat de iPhone-hoes naadloos aansloot bij enkele van de meest beroemde modellen van de meest gerespecteerde horlogemerken.

Enfin, de Daytona-designtelefoon is afgeleid van het uiterlijk van raceauto’s uit de jaren ’30. Vandaar ook de decoratieve snelheidsmeters en schakelaars, gemaakt van goud. Deze moeten dashboard van een supercar nabootsen, geaccentueerd door het iconische horloge.

Naast het inbouwen van het horloge in de behuizing van de telefoon, zijn er ook decoratieve sensoren van het bedieningspaneel van een raceauto geïmplanteerd in het achterpaneel.

“Buitengewoon uitdagend om te produceren”

“Elke smartphone in deze lijn is letterlijk gecompliceerd met een mechanische chronograaf. Geen verrassing, ze zijn buitengewoon uitdagend om te produceren. Het nieuwe vlaggenschip uit 2022 kreeg een Rolex-horloge ingebouwd in de telefoonbehuizing, samen met decoratieve sensoren van het bedieningspaneel van een raceauto”, aldus Caviar.

iPhone 14 Pro Max Grand Complications Daytona 1Tb

De nieuwe editie is verkrijgbaar in de opties ‘Daytona’ en ‘Skeleton Booster’. Het Skeleton Booster-ontwerp wordt gekenmerkt door zwarte versterkte roosters en een koele gloed van titanium, terwijl de Daytona dezelfde zwarte roosters bevat, maar voor de rest roségoud is. De eerstgenoemde versie (128Gb Skeleton Booster) is verreweg het meest voordelig met een prijskaartje van $10 320. Want de iPhone 14 Pro Max Grand Complications Daytona 1Tb wordt met de ingebouwde Rolex Dayona gepresenteerd voor maar liefst $ 134 250.

Caviar
iPhone 14-Rolex