De Zwitserse Roger Federer wordt als een van de beste mannelijke tennissers in de geschiedenis beschouwd. Tegelijkertijd ook diegene met het meest lucratieve contract met een geschat vermogen van 296 miljoen euro. Hij heeft een indrukwekkende Mercedes-collectie, diverse Rolexen (sponsor) en een stijlvolle vrouw.

Vrouw van Roger Federer pronkt met kleurrijke Rolex

King Roger heeft dus heel wat van zijn opgebouwde vermogen uit gegeven aan materialistisch bezitting, want niet alles wordt gesponsord, maar ook Queen Roger kan er wat van. Mirka Federer, zelf voormalig tennisspeelster, was deze week aanwezig bij de Dior Homme Menswear Spring / Summer 2022-show en had om haar pols een zeldzame 36 mm Rolex Day-Date ‘Rainbow’ in 18k roségoud, bezet met briljant geslepen diamanten en saffieren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

De wijzerplaat is voorzien van 10 baguette-gesneden, regenboogkleurige saffieren als uurmarkeringen. De inspiratie hiervoor is gehaald uit de iconische Daytona Rainbow. De Day-Date was het eerste horloge dat de dag van de week voluit aangaf toen het voor het eerst werd gepresenteerd in 1956.

Met diamanten bezette lunette

De edelsteenzetters snijden het edelmetaal fijn met de hand om een gat te vormen waarin idere edelsteen zal worden geplaatst. Met de kunst en het ambacht van een juwelier wordt de steen geplaatst en zorgvuldig uitgelijnd met de anderen, en vervolgens stevig vastgezet in zijn gouden of platina-setting.

Federer

Naast de kwaliteit van de stenen, dragen verschillende andere criteria bij aan de schoonheid van Rolex-edelsteenzetting: de precieze uitlijning van de hoogte van de edelstenen, hun oriëntatie en positie, de regelmaat, sterkte en verhoudingen van de zetting en de ingewikkelde afwerking van het metaalwerk. De president-band, met zijn halfronde driedelige schakels, werd in 1956 speciaal gemaakt voor de lancering van de Oyster Perpetual Day-Date.

Met een retail prijs van $ 128,330.00 (circa 107.896,66) heeft deze Rolex een oogverblindend effect hebben op iedereen die in de buurt van Mirka Federer komt.

Federer