Dan Bilzerian lijkt op het eerste oog de American Dream te leven. Schaars geklede vrouwen in overvloed, wapens, protserige auto’s en de meeste extravagante villa’s. Ondanks een gefaalde poging om het te maken in Hollywood, is de Amerikaan nog nooit in de huid gekropen van een superheld, maar daar heeft hij onlangs alsnog een beetje van mogen proeven.

Het leven van Dan Bilzerian is als een film

In 2013 begon Bilzerian een juridische procedure tegen de producenten van de film Lone Survivor (met Mark Wahlberg in de hoofdrol). Hij leende de productie namelijk $1 miljoen om minimaal 8 minuten in beeld te verschijnen. Ook eiste hij minstens 80 woorden aan dialoog. In werkelijkheid werd zijn rol gereduceerd tot minder dan een minuut beeldtijd met slechts één uitgesproken zin.

Hoewel zijn gehoopte filmdebuut wellicht nooit zal komen, is zijn leven ogenschijnlijk al een blockbuster. De zelfverklaarde ‘Instagram King’ is amper terug van vakantie in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, waar hij overnachtte in een futuristisch klifhuis van $ 20.000 per nacht, of hij heeft alweer iets nieuws voor zijn volgers in petto.

In een korte clip is te zien hoe hij twee apparaten als zwembandjes om zijn armen draagt. Mede door de rugzak met slangen op z’n rug wordt al gauw duidelijk dat het om een heuse jetpack gaat. Zodra hij gereed is zien we hem rondfladderen over een vliegveld met een privéjet op de achtergrond.

Miljardair worden is zijn laatste droom

Weer iets dat hij van zijn bucketlist kan afstrepen. Naar eigen zeggen is er nog maar één ding dat hij wil afvinken voordat hij richting het hiernamaals gaat. En dat is miljardair worden. Adam John Grandmaison, beter bekend als Adam22 van de podcast No Jumper, vroeg Bilzerian laatst: “Als ik naar je leven kijk, heb je vrijwel alles gedaan wat je kunt doen. Wat zijn de dingen die je opvallen [en die je] echt wilt afvinken?

Bilzerian antwoordde: “Ik wil miljardair worden. Dat is het laatste echte op mijn bucketlist. Het gaat niet echt om het geld, want in feite zal ik waarschijnlijk het meeste gewoon weggeven.” Bilzerian blijft een controversieel figuur waar men blijkbaar geen genoeg van kan krijgen.