Dan Bilzerian lijkt het droomleven te leiden van de stereotype man. Lading aan geld, vrouwen, auto’s én huizen. Wanneer hij zijn harem aan vrouwen meeneemt over de landsgrenzen van de Verenigde Staten, neemt hij geen genoegen met een standaard Airbnb-verblijf. Nee, waneer de Amerikaanse playboy reist, slaapt hij enkel en alleen in 5-sterrenverblijven.

Dan Bilzerian slaapt in klifhuis van $ 20.000 per nacht

Nadat de steenrijke Bilzerian voor de zoveelste keer benadrukte dat ongehuwd is, plaatste hij een foto dat hij in Mykonos aan het flaneren was. Die trip zit er inmiddels op en momenteel is hij, volgens zijn social media-account, tijd aan het spenderen in een door Tony Stark-geïnspireerde retraite. “Laten we het even snel over dit uitzicht hebben. Mijn God. Oh Danny Boy, je doet het altijd goed”, schreef de altijd bescheiden Bilzerian op een story op Instagram van het pand.

Dan Bilzerian

Het huis, dat het ‘Pengilly House’ wordt genoemd en is ontworpen door Peerutin Karol, kan voor minimaal voor 7 nachten gehuurd worden. Verdeeld over de vier verdiepingen zijn er zes slaapkamers, allemaal met kingsize bedden, en gelegen op Nettleton Ridge in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Kaapstad. Verder wordt het omschreven als ‘een van Afrika’s meest iconische architectonische huizen’.

Het huis is gesplitst in twee vleugels, vanwege de grote bestaande rotsformaties. De lagere niveaus hebben een ruime garage, een binnenzwembad en een kantoor, terwijl de bovenste niveaus twee schijfvormige entertainmentruimtes hebben met schuine glazen ramen. Voor de afwerking en inrichting is gebruikt gemaakt van koper, Braziliaans palissander, wit terrazzo en gevlamd Kalahari-zandsteen.

James Bond-waardig

Er zijn twee liften in de woning en de twee vleugels zijn verbonden via een doorgang met glazen vloer. Het futuristische meesterwerk is uitgerust met een uitgebreide thuisspa met, een verwarmd binnenzwembad, sauna, stoombad, jacuzzi, thuisbioscoop die allen tezamen James Bond-waardig zijn.

Tijdelijke gasten kunnen ook gebruik maken van diensten als een butler en/of chef-kok, het huren van luxe voertuigen, een personal trainer en spa- en schoonheidsbehandelingen. Maar dat mag ook wel voor € 20.000 per nacht.

Zie hieronder nog wat foto’s van het pand en het adembenemende uitzicht.

Dan Bilzerian