Veel mensen hebben het bezoeken van een sterrenrestaurant wel op hun bucketlist staan. Vooral omdat een meergangenmenu in zo’n restaurant net zoveel kost als de gemiddelde huur, is het voor de meeste Nederlanders niet haalbaar om elke maand even zo’n aan te schuiven bij een restaurant in deze hoogstaande zone. Maar wat betaalt men gemiddeld nou voor een avondje in een Michelin-sterrenrestaurant?

Eten in een één-sterrenrestaurant

Hoewel u voor de meest spectaculaire restaurants al snel naar het buitenland zal moeten, kunt u ook in Nederland van veel Michelin-restaurants genieten. We hebben namelijk maar liefst 103 restaurants met één Michelin-ster. Genoeg om uit te kiezen dus.

Echter verschillen de prijzen per restaurant enorm. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed te kijken naar welk restaurant u eventueel zou willen gaan. De meeste één-sterrenrestaurants hebben namelijk netjes hun prijzen op de website staan, om te voorkomen dat u achterover valt van schrik als u de rekening ontvangt.

Wel weten we dat de prijs bij het eten van deze soort restaurants vaak tussen de € 70 en de € 150 valt. Echter is dit zonder drankjes te rekenen, dus bent u sowieso bij het goedkoopste één-sterrenrestaurant over het algemeen minstens € 100 per persoon kwijt.

Een aantal één-sterrenrestaurants in Nederland zijn bijvoorbeeld Bistro de la Mer, MOS, Sinne en Zoldering, allemaal te vinden in Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bistro de la Mer (@bistrodelamerams)

Eten in een twee-sterrenrestaurant

Uiteraard zijn er ook twee-sterrenrestaurants in Nederland, hoewel we er niet zo veel hebben. In totaal is er keuze uit 20 verschillende twee-Michelinsterrenrestaurants. Daar variëren de prijzen uiteraard ook tussen, maar kunt u sowieso rekenen tussen de € 100 en € 200 voor uw eten. Hierbij zijn uiteraard ook de drankjes niet inbegrepen.

Een aantal twee-sterrenrestaurants in Nederland zijn bijvoorbeeld Aan de Poel in Amstelveen, Spectrum in Amsterdam en ’t Nonnetje in Harderwijk.

Eten in een drie-sterrenrestaurant

In Nederland hebben we maar keuze uit één drie-sterrenrestaurants, namelijk De Librije in Zwolle. Dit is echter een restaurant waar u een unieke ervaring kan meemaken die u niet snel zal vergeten. Zeker de moeite waard als u graag een keer een drie-sterrenrestaurant wil bezoeken. De prijzen van dit restaurant zitten tussen de € 190 en € 350, exclusief dranken. Het zijn aanraders als u van goed en bijzonder eten houdt en deze ervaring wil meemaken.

Nog meer opties van Michelin-restaurants in Nederland vindt u op de Michelin Guide.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Librije (@delibrijezwolle)