Het Zwitserse Hublot is inmiddels een gevestigde naam binnen de mondiale horlogerie. De Hublot La Ferrari is daar een welbekend voorbeeld van. Dit peperdure uurwerk lijkt rechtsreeks uit een sciencefiction-film te komen. Op Facebook is een bijzondere video verschenen waarin te zien is hoe een exemplaar ter waarde van zo’n $ 345.000 opnieuw wordt opgewonden.

Hublot LaFerrari-horloge breekt records

Het betreft in de video een Hublot LaFerrari MP-05, een voortgekomen samenwerking tussen de Zwitserse horlogefabrikant en de Italiaanse sportautofabrikant. Het desbetreffende uurwerk heeft een sterke, matzwarte PVD-titanium kast en ziet er daardoor ongelooflijk sportief uit. Saffierglas topt het omhulsel af. Het uurwerk wordt bekroond door een inzetstuk van titanium en koolstof in het midden, waardoor de opwindkroon zichtbaar wordt. Een ander saillant detail is de rubberen band met vouwgesp in zwart PVD-titanium.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maikl Sake (@maikl_sake)

Het extravagante uurwerk breekt daarnaast records. Met 1200 uur, oftewel 50 dagen, aan gangreserve breekt deze een wereldrecord van een handopgewonden Tourbillon-polshorloge. Ook is het Hublot’s horloge met de meeste uurwerkcomponenten die zij tot nu hebben gefabriceerd, namelijk 637.

Met dat recordbrekende gangreserve kan het horloge dus 50 dagen voort. Op Facebook is een video verschenen hoe het uurwerk daarna weer wordt opgewonden. Te zien is dat dit middels een extern apparaat, lijkend op een boor, nieuw vermogen in het horloge wordt gedraaid. Bekijk de video hier beneden.