Apple is het op één na grootste bedrijf ter wereld, op basis van marktkapitalisatie, maar het Amerikaanse bedrijf staat niet per se bekend om hun horloges. Tuurlijk hebben ze een grote doelgroep weten aan te spreken met de meerdere series van de Apple Watch, binnenkort komt de 8e versie, maar Zwitserse merken zullen in de nabije toekomst de toon blijven zetten.

Golden Concept Apple Watch

Indien Apple-producten op zichzelf niet duur genoeg waren, heeft het Zweedse Golden Concept een passende horlogekast ontworpen om de Apple Watch een nog makkelijker doelwit te maken voor horlogedieven. We verwijzen naar de nieuwste editie van het merk, die is versierd met diamanten en een vraagprijs bevat van maar liefst $ 15.000.

Iemand in de reacties op Instagram vraagt, terecht, wat het verschil is tussen dit exemplaar en de eerder uitgebrachte babyblauwe Apple Watch. Golden Concept antwoordt door te zeggen dat dit “een van onze limited edition-stukken” met “echte diamanten ter waarde van 4 karaat”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Golden Concept® (@goldenconcept)

De Golden Concept Diamond Edition, zoals dit model genoemd wordt, is bezaaid met 443 diamanten van uitzonderlijke helderheid, kleurloosheid en slijpvorm, waarbij het frame uit een enkel blok titanium is gesneden. Ieder exemplaar is handgemaakt en kostten de makers ongeveer een week om te voltooien.

Volgens Golden Concept is het ook ’s werelds eerste Apple Watch-kast (44mm) die is ontworpen met echte diamanten, gekoppeld aan een synthetisch rubberen band. “Elk stuk heeft een rubberen polsband gemaakt van op maat gemaakt fluorelastomeer, een hitte-, koude- en chemisch bestendig synthetisch rubber op basis van fluorkoolstof. Elk stuk kan worden gepersonaliseerd met een gravure op de achterplaat”, aldus het Zweedse bedrijf.

Beperkt tot slechts 7 edities

De gelimiteerde oplage wordt beperkt tot slechts zeven stuks en kunnen worden besteld via de website van Golden Concept en in de winkels. De Apple Watch 7 kan nu al besteld worden en de aanstaande Apple Watch 8 kan gepreorderd worden. De geschatte levertijd is volgens het bedrijf 30 dagen na aanschaf.

Zie hieronder nog een aantal productfoto’s van het bling-bling horloge.

Apple Watch Apple Watch Apple Watch