Als de op twee na jongste winnaar van Wimbledon heeft Carlos Alcaraz geschiedenis geschreven door Novak Djokovic in de finale te verslaan. Na de overwinning mocht de 20-jarige Spanjaard de trofee in ontvangst nemen. Maar voordat het zover was, deed hij een felbegeerd polshorloge om. Net zoals zijn tegenstander.

Nummer uno Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz werd geboren op 5 mei 2003 in het Spaanse El Palmar. Tennis werd hem met de paplepel ingegoten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Al op jonge leeftijd maakte hij indruk op de tenniswereld met zijn talent en verwoestende slagen. Alcaraz wordt beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge spelers in het tennis en stond voordat Wimbledon van start ging al op de nummer 1 plek van de ATP-ranglijst. Dat zegt al genoeg.

Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij in het professionele en heeft sindsdien een indrukwekkend snelle vooruitgang geboekt. In 2021 boekte Alcaraz zijn eerste grote doorbraak door de halve finales te bereiken op het ATP-toernooi in Marbella, waar hij werd verslagen door de latere kampioen, Stefanos Tsitsipas. Hij werd ook de jongste speler die de finale bereikte op het ATP-toernooi van Umag sinds Rafael Nadal in 2004.

Alcaraz heeft een indrukwekkend spel, met een sterke service en krachtige groundstrokes. Hij wordt vaak geprezen om zijn volwassenheid en mentale veerkracht. Zijn tweede Grand Slam-titel is slechts een voorbode van wat we van deze Spanjaard gaan zien. Als hij op wonderbaarlijke wijze toch afzwakken, dan hoeft hij zich geen zorgen te maken over zijn financiën. Want Alcaraz, die heeft zijn schaapjes al lang op het droge.

Rolex Cosmograph Daytona

Na de finale vond de huldiging van de nieuwe tenniskoning plaats. En wat is zo’n buitengewone ceremonie zonder een kroon? Alcaraz verscheen opnieuw op de Centre Court met een opvallende Rolex op zijn pols. Terwijl Djokovic kwam aanzetten met een Hublot Big Bang Integrated Green Ceramic, koos het Spaanse talent, zoals gebruikelijk, voor een Rolex Cosmograph Daytona (ref. 116519 LN) in het 18-karaats geelgoud met een wijzerplaat van meteoriet. Een ander hoogtepunt is de elegante zwarte Oysterflex-band.

Rolex-01

De nieuwprijs van een Rolex Cosmograph Daytona ligt op € 32.100, maar vanwege de beperkte oplage is het realistischer om op zoek te gaan naar een tweedehands exemplaar. Uiteraard ligt die prijs iets hoger. Het is nou eenmaal vraag en aanbod. Maar voor zo’n halve ton moet u er wel aan een kunnen komen.

Alcaraz steekt het zeker niet onder stoelen of banken dat hij een voorkeur heeft voor Rolex. Na het winnen eerste Grand Slam-titel op de US Open vorig jaar droeg hij ook al een model van deze legendarische Zwitserse horlogemaker. Volgens