Je kent het wel. Sta je te flaneren op een feestje op de Palm Jumeirah, valt ineens je Rolex van je pols, zo, in het water. Heel vervelend wanneer dat gebeurd, maar gelukkig is het mogelijk om een team diepzeeduikers van de waterpolitie van Dubai op te piepen.

Alleen in Dubai

Een groep vrienden vierde Eid Moebarak op een jacht met de skyline van Dubai op de achtergrond. De feestelijke sfeer sloeg om  in chaos toen een Rolex Yacht Master van een Britse toerist overboord ging. ‘Toen hij erin dook, brak het bandje van het horloge. We hebben geprobeerd het horloge te zoeken, maar het was moeilijk om het te vinden omdat het slecht zicht was in dat gebied”, aldus Hamid Al Ameri, die met de toerist op reis was.

Zonder tijd te verspillen nam de groep onmiddellijk contact op met de politie van Dubai, die een duikeenheid stuurde om het kostbare uurwerk op te speuren en naar de rechtmatige eigenaar te brengen.

Duikteam

Foto: Dubai Police Maritime Rescue

Omstreeks 17.30 uur kwam de melding binnen bij Dubai Police Maritime Rescue, die vijf duikers stuurde. Volgens een van de vrienden van het ‘slachtoffer’ had het duikteam slechts 30 minuten nodig om de Rolex op te speuren. “Het horloge is van een Brit en werd 38 feet (12 meter, red) diep in het water gevonden”, vertelde de politie van Dubai aan The National.

“We werken de klok rond om de mensen te helpen en reageren snel om hen te helpen”

Hoewel een horloge opspeuren niet per se binnen het takenpakket van de waterpolitie lijkt te liggen, helpen de duikers naar eigen zeggen met alle liefde. “Ons doel is om mensen te helpen en gelukkig te maken. We werken de klok rond om de mensen te helpen en reageren snel om hen te helpen”, luidt een verklaring van de horloge-zoekactie. In mei haalde het team ook al een iPhone 14 van een Russische toerist uit het water.

Al Ameri plaatste een video op zijn Instagram-pagina waarin hij de politie van Dubai bedankte voor zijn hulp. Die video ziet u hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HFN3 (@hfna3)