Hoewel rapper 2Pac, pseudoniem van Tupac Shakur, al meer dan 25 jaar niet meer onder ons is, leeft de nalatenschap van de meest legendarische rapper aller tijden nog altijd voort in de krochten van de mondiale muziekindustrie. Zijn nalatenschap wordt niet enkel geuit in de vorm van muziek, maar ook in materialistische vorm. Zo is zijn ring van goud, diamant en robijn voor een miljoen geveild, aan niemand minder dan de Canadese rapper Drake.

De nalatenschap van Tupac Shakur

Het is 13 september 1996. Shakur zit met zijn platenbaas Suge Knight in de auto en wacht voor een verkeerslicht in Las Vegas. Op dat moment worden de twee onder vuur genomen. Vier kogels raken Shakur en hij overleed op 25-jarige leeftijd zes dagen later in het ziekenhuis. Op dat moment heeft Shakur zich al gemanifesteerd tot één van de meest legendarische rappers aller tijden. Hij werd geliefd door zijn tracks over het harde straatleven. Nog altijd worden zijn platen miljoenen keren gestreamd en verkocht. Velen zien hem als grondlegger van de mondiale hiphop-community en ook de Nederlandse rappers zijn vaak veelvuldig geïnspireerd door de Amerikaan.

Tupac

Foto: Sotheby’s

Voor zijn overlijden scoorde Shakur met nummers als California Love, All Eyez on Me en Ambitionz az a Ridah. Na zijn overlijden verschenen nog meer nummers als Changes en Letter 2 My Unborn, welke uitgroeiden tot absolute wereldhits.

Ring van 2Pac nu in handen van Drake

Zoals gezegd leeft niet alleen zijn muziek voort, dat geldt ook voor zijn overgebleven spullen. Zijn 14-karaats ring van goud, diamant en robijn ging bij veilinghuis RM Sotheby’s voor een goede $ 1.016.000 onder de hamer. De kroonvormige ring had zijn laatste publiekelijke optreden bij de MTV Video Music Awards op 4 september 1996, een paar dagen voor zijn dood. Het was een ode aan zijn relatie met Kidada Jones, met de woorden “Pac & Dada, 1996” op de band geschreven. De ring ging onder de hamer voor meer dan driemaal de geschatte $ 300.000.

Die meer dan een miljoen is geboden door niemand minder dan Drake, de Canadese rapper die tevens wereldhit na wereldhit scoort. Vlak na de veiling pronkte hij op Instagram al met het sieraad, maar nu heeft ook het veilinghuis bevestigd dat Drake de nieuwe eigenaar is.

Drake ring 2Pac