In de horlogerie is het Zwitserse Patek Philippe een van de toonaangevende merken dat bekend staat om zijn vakmanschap, elegantie en tijdloze ontwerpen. Het merk heeft een legendarische status in de horloge-industrie en staat synoniem voor ongeëvenaarde kwaliteit en prestige. Terwijl Patek Philippe voornamelijk wordt geassocieerd met exclusieve en prijzige uurwerken, heeft het merk ook een instapmodel dat relatief betaalbaar is in vergelijking met zijn andere creaties.

Het meest betaalbare uurwerk van Patek Philippe

Hoewel ‘betaalbaar relatief is in de context van Patek Philippe, is de prijs van de Calatrava 5196J-001 lager in vergelijking met de andere modellen van het merk. Het horloge heeft een prijsklasse van ongeveer € 15.000 tot € 20.000, afhankelijk van de markt, de staat van het uurwerk en de wisselkoersen. Het is belangrijk op te merken dat dit nog steeds een aanzienlijk bedrag is, maar voor liefhebbers van luxe horloges is het een relatief toegankelijke optie binnen het merk.

Het ‘goedkoopste horloge’ van Patek Philippe maakt deel uit van de beroemde Calatrava-collectie. De Calatrava is een van de meest iconische en klassieke horlogeontwerpen ter wereld. Het staat bekend om zijn elegante, minimalistische esthetiek en is een symbool geworden van de verfijning die het merk belichaamt. Binnen de Calatrava-collectie is het model met referentienummer 5196J-001 een van de meest betaalbare opties die PP te bieden heeft.

Patek Philippe-01

Het horloge heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 37 mm en een dikte van 8,5 mm. Het heeft een elegante witte wijzerplaat met slanke gouden uurmarkeringen en wijzers. Het wordt aangedreven door het handopwindbare kaliber 215 PS-mechanisme van Patek Philippe, dat bekend staat om zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het horloge heeft een gangreserve van ongeveer 44 uur en is waterbestendig tot 30 meter.

Aquanaut 5167A

Een ander model dat zich ongeveer in dezelfde prijsklasse bevindt, is de Aquanaut 5167A. Dit model heeft veel gelijkenissen met de iconische Nautilus-model, maar deze is uitgerust met een rubberen band. Iets waar u echt van moet houden.

Patek Philippe Aquanaut 5167A

Patek Philippe Aquanaut 5167A

Tijdloze luxe en waardevastheid

Het horlogemerk hanteert strikte productieaantallen, waardoor de horloges zeldzaam en exclusief blijven. Het bezitten van een Patek Philippe-horloge, zelfs het ‘goedkoopste’ model, biedt draagt bij aan onderscheidenheid en status, voor wie daar naar op ziek is. Bovendien heeft Patek Philippe een reputatie van een uitstekende waardevastheid. Sommige vintage PP-uurwerken worden op veilingen verkocht voor recordbrekende bedragen.