Formule 1-coureurs zijn ongelofelijke snelle manen met buitenaardse reflexen. Toch, ongetwijfeld vanwege hun rijkdom, wagen dieven het om deze sportmannen te beroven van hun eigendommen. Zo werd Carlos Sainz jr. onlangs beroofd van zijn peperdure horloge, maar dat liet hij zich niet zomaar gebeuren.

Carlos Sainz jr. beroofd van zijn kostbare uurwerk

Tijdens de Italiaanse Grand Prix in Milaan werd de Spaanse coureur het doelwit van een poging tot overval. Vooral het woord poging blijft hangen, want in een heldhaftige daad wist Sainz jr. de dieven te slim (lees: snel) af te zijn. Het horloge van de Ferrari-ster werd namelijk gejat, maar samen met zijn team wist hij ‘m te heroveren.

Er wordt gezegd dat de Spanjaard het goed maakt na het incident, al geeft het logischerwijs een zure nasmaak aan een positieve dag voor zijn team Scuderia Ferrari. Sainz had een goede dag tijdens de Grand Prix van Italië, maar kon niet voorkomen dat Max Verstappen zijn historische 10e opeenvolgende overwinning in de Formule 1 meemaakte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55)

Volgens berichtgeving uit Italië werd Sainz ’s avonds geconfronteerd door drie mannen buiten het Armani Hotel in Milaan. Zij wisten het horloge van zijn polis te grissen, waarna hij de achtervolging inzette. Met behulp van zijn team en oplettende voorbijgangers kon hij ze insluiten en overhandigden aan de politie. Er verscheen een video na het incident waarin Sainz en leden van zijn bij elkaar geraapte team met Italiaanse agenten spraken naast een politieauto.

Waar om wat voor soort uurwerk ging het? Nou, niet zomaar de eerste beste. Het zou gaan om een Richard Mille horloge ter waarde van meer dan € 580.000.

Charles Leclerc

Het is niet de eerste keer dat een Formule 1-coureur eigenhandig besluit achter de dieven aan te gaan. In april van dit jaar doken er beelden op van Charles Leclerc die met zijn Ferrari 488 Pista achter dieven aanging die zijn Richard Mille RM67-02 ongevraagd meenamen.