Jay-Z prijkt bovenaan het moderne pantheon van de popcultuur. Zijn indrukwekkende carrière als artiest, producer en ondernemer overstijgt de noodzaak om muziek te blijven maken of Super Bowl-halftijdshows te produceren, hoewel hij dat nog steeds doet. Elke stap die hij zet, heeft het potentieel om golven te creëren, en dit geldt ook voor zijn passie voor horloges.

Quiet Luxury

Jay-Z heeft altijd goed begrepen hoe krachtig een subtiele uitdrukking van rijkdom kan zijn. Of het nu gaat om het dragen van platina horloges in de late jaren 1990 of zijn recente onderdompeling in de diepe wereld van horloges, zijn keuzes weerspiegelen eerder de hoge maatstaven die hij voor zichzelf hanteert dan de heersende popcultuur. Voor zijn fans is het herkennen van Jay-Z met horloges een manier geworden om de man zelf beter te begrijpen, zijn persoonlijke smaak te ontdekken en inzicht te krijgen in hoe hij zijn positie in de wereld ziet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jimmy Neutch- Shumpert (@teyanataylor)

Jay-Z weet altijd hoe de sterren staan

Met trots droeg Jay-Z tijdens Beyoncé’s Renaissance Tour de Celestial van Patek Philippe, een horloge dat voortbouwt op de rijke traditie van astronomische horloges en een prijskaartje van maar liefst € 350.000 heeft. De wijzerplaat van dit horloge is gewijd aan een draaiende kaart van de hemellichamen, waardoor de eigenaar op elk moment de exacte configuratie van de nachtelijke hemel op het noordelijk halfrond kan bewonderen. Dit omvat de schijnbare beweging van sterren, de fasen en de baan van de maan. Twee geperforeerde wijzers geven de uren en minuten aan volgens de gemiddelde zonnetijd. Onder het saffierglas is een ellips te zien die het deel van de hemel omkadert dat zichtbaar is vanuit Genève en andere steden op dezelfde breedtegraad.

Mechanische Meesterwerk van Patek Phillipe

Het horloge is uitgerust met een mechanisch uurwerk, kaliber 240 LU CL C. De datum kan handmatig worden ingesteld, en het toont niet alleen de uren en minuten volgens de gemiddelde zonnetijd, maar bevat ook een hemelkaart met de fasen en baan van de maan, evenals het tijdstip van de meridiaanpassage van Sirius en de maan. Jay-Z’s keuze voor dit horloge illustreert zijn verfijnde smaak en blijvende fascinatie voor horloges als statussymbool.

Bekijk ook de Nautilus Tiffany Blue van Jay-Z.