In 1848 begon Louis Brandt met de vervaardiging van de allereerste Omega horloges in Zwitserland. Wat aanvankelijk een bescheiden start was, groeide al snel uit tot de wereldwijd gerespecteerde naam die we nu kennen in de horloge-industrie.

Na het overlijden van Louis Brandt zetten zijn zonen het bedrijf voort en slaagden ze erin Omega verder te ontwikkelen en uit te breiden in de horlogesector. In 1885 introduceerde Omega zijn eerste grootschalig geproduceerde uurwerk, genaamd de Labrador. Dit betekende een mijlpaal voor het merk en bevestigde hun positie in de horloge-industrie.

Omega’s samenwerking met de Olympische Spelen

In 1932 werd Omega officieel aangesteld als de officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen. Sindsdien heeft het merk meer dan twintig Olympische Spelen bijgewoond en blijft het tot op de dag van vandaag een gewaardeerde partner van dit prestigieuze sportevenement. Omega is verantwoordelijk voor nauwkeurige tijdsregistratie en het vastleggen van records tijdens de competitie.

Het iconische Omega Seamaster horloge

Een van de meest iconische creaties van Omega is de Seamaster. Dit horloge werd in 1948 geïntroduceerd ter ere van het 100-jarig bestaan van het merk. De wereldwijde faam van de Seamaster kreeg een enorme impuls toen het werd gekozen als het officiële horloge van James Bond in de filmreeks. Dit horloge staat bekend om zijn elegante ontwerp, duurzaamheid en waterbestendigheid.

De geschiedenis van Omega: van bescheiden start tot een grote speler in de luxe horlogerie

Omega Speedmaster een horloge voor ruimteverkenning

In 1962 droeg astronaut Wally Schirra een Omega Speedmaster horloge tijdens een ruimtemissie, waarmee het horloge werd gecertificeerd als de officiële chronograaf voor Amerikaanse ruimtemissies. Sindsdien heeft de Speedmaster een cruciale rol gespeeld in tal van ruimtemissies, waaronder de historische Apollo missie.

De geschiedenis van Omega: van bescheiden start tot een grote speler in de luxe horlogerie

 

Dankzij zijn rijke geschiedenis en voortdurende innovatie wordt Omega beschouwd als een van ’s werelds meest vooraanstaande horlogemerken. Omega horloges stralen luxe, vakmanschap en precisie uit. Het merk heeft een toegewijde klantenkring opgebouwd die de kwaliteit en het tijdloze ontwerp van hun horloges waardeert.

Kiezen voor een Omega horloge betekent kiezen voor een blijvende indruk en een stijlvol accessoire dat generaties lang meegaat.