Het Zwitserse horlogemerk Les Ateliers Louis Moinet heeft onlangs een buitengewoon horloge geïntroduceerd, genaamd Cosmopolis. Dit unieke horloge bevat, maar liefst 12 fragmenten van 12 verschillende meteorieten op de wijzerplaat en is daarmee bekroond met de prestigieuze titel “Meeste meteoriet inzetstukken in een horloge” door het Guinness World Records.

Kosmische geschiedenis om de pols

Wat dit horloge echt bijzonder maakt, is het gebruik van zeldzame meteorieten die ouder zijn dan onze aarde zelf. Onder deze prachtige collectie bevindt zich onder andere een fragment van een maanmeteoriet en een zwarte chondriet. Elk stukje meteoriet vertelt zijn eigen verhaal en voegt een vleugje kosmische geschiedenis toe aan dit elegante uurwerk.

Een meesterwerk dat de grenzen verlegt

De meteorietfragmenten worden niet willekeurig op de wijzerplaat geplaatst, maar zijn strategisch verdeeld in schijven die de markeringen rondom de wijzerplaat vormen. Dit ontwerpdetail geeft het horloge niet alleen een unieke uitstraling, maar versterkt ook het kosmische thema dat centraal staat bij Les Ateliers Louis Moinet.

Nu we het ontwerp hebben besproken, laten we eens kijken naar de specificaties van dit prachtige uurwerk. Het Cosmopolis-horloge heeft een 18-karaats roségouden kast met een diameter van 40,7 mm. Deze maat is perfect voor zowel heren als dames als past moeiteloos om elke pols.

Louis Moinet horloge met 12 meteoriet inzetstukken

Het horloge wordt aangedreven door een handgewonden uurwerk dat niet alleen nauwkeurig de tijd weergeeft, maar ook over een indrukwekkende gangreserve van 96 uur beschikt. Dit betekent dat het horloge na vier dagen nog steeds nauwkeurig blijft tikken, zelfs als u het even niet draagt.

Een prijskaartje voor exclusiviteit

Natuurlijk heeft dit exclusieve horloge ook een prijskaartje. Het op maat gemaakte Cosmopolis-horloge is te koop voor CHF 225.000 (ongeveer € 250.000). Hoewel dit een aanzienlijke investering is, is het belangrijk op te merken dat dit horloge bedoeld is voor verzamelaars en liefhebbers van haute horlogerie die op zoek zijn naar iets unieks en buitengewoons.

Louis Moinet horloge met 12 meteoriet inzetstukken