De Zwitserse haute horlogerie-fabrikant Audemars Piguet is verheugd de nieuwe Royal Oak Concept Flying Tourbillon limited edition te onthullen, gecreëerd in samenwerking met haute couture-ontwerper Tamara Ralph. Geïnspireerd door de esthetiek van de ontwerper die gedurfde vrouwelijkheid, grenzeloze creativiteit en tijdloze elegantie samenbrengt, schittert deze gelimiteerde editie met een 18-karaat roségoud frosted gold horlogekast en neemt het een uniek palet aan van tinten variërend van bruin en brons tot goud. Deze samenwerking, welke op 22 januari 2024 te zien is tijdens Tamara Ralph’s Spring/Summer 2024 catwalkshow in Parijs op de Haute Couture Fashion Week, viert de natuurlijke synergie tussen haute horlogerie en haute couture, waarmee de sterke banden die Audemars Piguet door de jaren heen heeft verworven met creatieve werelden worden voortgezet.

Een verfijnd spel van texturen en licht

De Royal Oak Concept Flying Tourbillon “Tamara Ralph” Limited Edition toont een 18-karaat roségouden kast versierd met frosted gold. Deze eeuwenoude Florentijnse juwelierstechniek werd herzien door juwelenontwerper Carolina Bucci en in 2016 aangenomen door ambachtslieden van Audemars Piguet om de tijdstukken van de manufactuur te versieren. Kleine inkepingen worden gecreëerd op het gouden oppervlak met een diamant-getipt gereedschap, wat een sprankelend effect geeft vergelijkbaar met dat van edelstenen. De visuele kracht wordt geaccentueerd door de gepolijste afschuining langs de achthoekige lunet, terwijl de satijn gebogen flanken van de kast extra contrast bieden. De combinatie van afwerkingstechnieken – een nauwgezette handeling die perfecte afstemming vereist tussen het gehamerde, geborstelde en gepolijste oppervlak – geeft weelderige textuur aan de kast en schenkt het eindeloos lichtspel. ​

Tamara Ralph

Wat betreft de achterkant van de kast wordt het glanzende afgeschuinde saffierkristal op zijn plek gehouden door een achthoekig frame van 18-karaat roségoud, afgewerkt met satijn gebogen en gepolijste afschuiningen en gegraveerd met “Royal Oak Concept Limited Edition”.

Tenslotte speelt ook de zeshoekige kroon, wiens vorm doet denken aan de roestvrijstalen schroeven die de lunet doorboren, met lichtinval dankzij de satijn gebogen en gepolijste afwerking. Haar doorschijnende cabochon-geslepen saffier voegt nog een vleugje vrouwelijke elegantie toe aan het ontwerp van de horlogekast.