Jay-Z, de muzieklegende, staat niet alleen bekend om zijn iconische hits, maar ook om zijn onberispelijke stijl, die vaak wordt gekenmerkt door verbluffende accessoires. En als het gaat om horloges, weet Jay-Z precies hoe hij moet schitteren. Maar er is één exemplaar dat recentelijk alle aandacht heeft getrokken. Jay-Z is gespot met een Patek Philippe die glinstert met bijna 60 diamanten. Dit juweeltje is niet alleen een pronkstuk van luxe, maar ook een meesterwerk van techniek.

Horloge beschikt over de ‘Tiffany-stamp’ en eeuwigdurende kalender

Jay-Z, geboren als Shawn Corey Carter, is een van de invloedrijkste en iconische figuren in de wereld van muziek, zaken en cultuur. Als een gerenommeerde rapper, platenproducer, ondernemer en filantroop heeft hij een indrukwekkend en veelzijdig leven geleid. Met talloze hits, waaronder “Empire State of Mind” en “99 Problems”, heeft Jay-Z niet alleen de rapindustrie gevormd, maar ook een blijvende impact gehad op de popcultuur. Daarnaast staat hij bekend om zijn zakelijke ondernemingen, waaronder zijn kledinglijn Rocawear, zijn platenlabel Roc Nation en zijn investeringen in diverse bedrijven. Zo wilde Jay-Z eerder de voetbalclub Tottenham Hotspur overnemen uit London.

Jay-Z’s horlogecollectie is als een schatkist gevuld met juwelen, zowel figuurlijk als letterlijk, die zo overvloedig is dat het moeilijk kan zijn om ze allemaal bij te houden. Maar het horloge dat Jay-Z onlangs droeg tijdens een Lakers vs. Clippers-wedstrijd in Amerika, steekt er zonder twijfel bovenuit, de Patek Philippe 5961R. Voor horlogefanaten zijn er tal van redenen waarom dit horloge opvalt. Allereerst is er de ‘Tiffany-stamp’, een symbool van ongeëvenaarde kwaliteit en vakmanschap. Bovendien beschikt het over een jaarlijkse kalenderfunctie, een complicatie ontwikkeld door Patek Philippe zelf als een vereenvoudigde versie van de eeuwigdurende kalender. Het horloge heeft een waarde van maar liefst $ 161.000

Patek Philippe van Jay-Z bezet met 36 diamanten

De jaarlijkse kalender werd ontwikkeld door Patek Philippe en maakte zijn debuut in de referentie 5035 in 1996. Als een vereenvoudigde versie van de eeuwigdurende kalender, kan deze kalender de maanden van verschillende lengtes gedurende het jaar bijhouden en hoeft slechts eenmaal te worden aangepast aan het einde van februari. Dit horloge combineert deze complicatie met een flyback chronograaf, waarbij de displays zijn gestroomlijnd via een gecombineerde 12-uurs- en 60-minuten teller om 6 uur, plus dag-, datum- en maandtellers gerangschikt in een boog aan de bovenkant van de wijzerplaat. Op de een of andere manier wordt een enorme hoeveelheid informatie op een manier weergegeven die gemakkelijk scanbaar is en zelfs prachtig.

Voor degenen die houden van een vleugje glamour bezet met 36 baguette-geslepen diamanten, en de gouden sluiting, versierd met nog eens 22 stenen. Met een totaal karaatgewicht van 4.45 karaat straalt dit horloge een ongekende pracht uit. En voor de liefhebbers van esthetiek is er geen tekort aan bewondering voor de referentie 5961R. Met zijn 40.5 mm aan puur roségoud en een zwarte opaline wijzerplaat in een van de mooiste ontwerpen van het merk, is dit horloge een ware lust voor het oog. De man combineerde het horloge met een zwart sweatshirt en Air Jordans terwijl hij te gast was bij een Lakers-wedstrijd.