Normaliter verblijft u enkel in een vijfsterrenresort tijdens een vakantie, vaak niet langer dan twee weken. Een Britse man maakt het echter zo bont, dat hij inmiddels zelfs in zo’n resort woont. En daar heeft hij een opmerkelijke reden voor: het zou namelijk goedkoper zijn dan thuis wonen.

Britse man woont in luxueus vijfsterrenresort omdat dat goedkoper is dan thuis wonen

Het gaat in dit verhaal om de Britse Josh Kerr, afkomstig uit de stad Manchester. De Britse man besloot een maand te gaan wonen in een vijfsterrenresort in Antalya, Turkije. In die stad wist hij, voor 28 dagen, een resort te vinden dat op maandbasis goedkoper was dan zijn appartement in Manchester.

Kerr werd geïnspireerd door een video van een Amerikaan die berekende dat het goedkoper was om in een all-in vijfsterrenhotel te leven dan een appartement te huren. Kerr besloot de proef op de som te nemen: hij boekte voor 28 dagen een vijfsterrenresort in Antalya met alles erop en eraan: een zwembad, een altijd opgemaakt bed én een heerlijk weertje, met ook nog eens onbeperkt eten en drinken. Kosten: € 1.098. En dat terwijl hij voor zijn appartement in Manchester, inclusief vaste lasten, maar dus exclusief eten en drinken, € 1.113 per maand aftikt. Het resort is in de huidige tijd van het jaar echter gesloten ter voorbereiding op de zomer, en dus is Kerr momenteel ingetrokken in een ander resort.

TikTok

Hij heeft er een video van gemaakt op TikTok, waarin hij vertelt: “Ik betaal £ 950 voor mijn huur, rekeningen en belastingen. Hier krijg je ontbijt, lunch, avondeten, drinken en snacks voor £ 937,10 pond. Wat doen we hier in Engeland?”. Verder zou de omgeving ook nog eens mooi zijn, en zou er in het resort zelfs een Rolex-winkel zijn gevestigd.

@joshkerr0 HOW IS THIS POSSIBLE!? Yet again I ask myself why am I still in England? Its literally cheaper to live in a 5 star resort than it is to live in Manchester… #fyp ♬ original sound – Josh Kerr

Josh werkt overigens gewoon door vanuit het resort, waardoor hij wel gewoon een inkomen heeft. Hoe Josh het ervan afbrengt tijdens zijn verblijf in het resort, is elke dag te volgen op zijn TikTok-account. Kijkers reageren geschokt op de video’s. Zo zei iemand: ‘Hij heeft de ultieme cheatcode gevonden!’, en anderen vonden het geniaal en toch ook wel gek.