Als Gin Tonic jouw drank naar keuze is, ga dan rechtop in je stoel zitten en let even op. Want hierbij presenteren wij je ’s werelds enige negen-liter fles gin. Dit bijzondere exemplaar zal records gaan breken bij de show Hedonism Wines in Mayfair, Londen, op 10 maart. Het is met de hand geschilderd en gesigneerd door kunstenaar Laura Barrett en bevat de 24-botanische Silent Pool Gin, die werd gelanceerd in november vorig jaar na “jaren van onderzoek en proeven”.

Silent Pool Distillers is gevestigd op Albury Estate, in Surrey, Verenigd Koninkrijk, en ontleent zijn naam aan een nabijgelegen oude zwembaden in de Surrey Hills. Het ontwerp van de fles is geïnspireerd door ingrediënten van de jenever, het gebied waarin het is gemaakt, evenals de lokale mythologie. De legende verteld dat terug in de 13e eeuw, een mooie jonge vrouw baadde in de zwembaden toen ze werd verdronken door de boze prins Johannes, de broer van koning Richard. Ze zou vandaag de dag nog als spook rond het meer om middernacht dwalen.

Silent Pool Gin bevat plantaardige ingrediënten zoals Bosnisch jeneverbes, Bulgaars engelwortel, honing en graan van het paradijs. De distilleerderij gaat met plantaardige ingrediënten op twee verschillende manieren om: sommige worden gekneusd en geweekt in de basis van de drank gedurende 24 uur alvorens te worden overgebracht, terwijl andere gesacreerd worden in een hogere graad alcohol en vervolgens gefilterd, zodat alleen de oliën en aromatische verbindingen worden toegevoegd aan de destillatie.

De negen-liter fles Silent Pool wordt nu ingeschat als ’s werelds duurste fles gin, wat betekend dat het de titel overneemt van Cambridge Distillery’s Watenshi Gin, die £2.000 kost. Echter is deze Watenshi Gin een standaard formaat fles, in plaats van een groter (9 liter) formaat.

Silent-Pool-Gin_9_liter_2-770x654