Drie Berlijnse vrienden met een passie voor goed eten en drinken hebben hun krachten samen gebundeld en een nieuwe, bijzondere Vermouth op de markt gebracht: BELSAZAR. Een moderne Vermouth, in zowel de manier van produceren als hoe hij wordt gedronken. BELSAZAR heeft een hoge kwaliteit, vernieuwende smaak en kan op vele manieren gedronken worden. Niet te zoet, droog en sterk en dus niet alleen puur erg lekker maar ook ideaal als basis voor een cocktail, waarin we BELSAZAR deze zomer vaak zullen terugzien.

BELSAZAR Vermouth
Vermouth is een versterkte wijn op verrijkt met kruiden en planten. Vaak worden droge ingrediënten gebruikt zoals kruidnagel, kaneel, kinine, schillen van citrusvruchten, kamille, kardemom, koriander, jeneverbes, hysop en gember. BELSAZAR Vermouth wordt geproduceerd met aromatische druiven, in tegenstelling tot non aromatische druiven die in traditionele vermouths worden gebruikt. Op dit moment zijn er vier varianten van de BELSAZAR Vermouth: een droge, een rode,  een witte en rosé Vermouth. In de witte variant worden Sylvaner, Riesling en Muscat druiven gebruikt. De wijn wordt op moderne wijze gevinifieerd om de aroma’s zo goed mogelijk te bewaren. Daarnaast wordt er enkel natuurlijk fruit en kruiden gebruikt om de Vermouth te verrijken. Ook bijzonder is dat er geen kleurstoffen worden gebruikt. De rosé en rode variant wordt dan ook echt van rode druiven gemaakt, namelijk Spattburgunder. Alle 4 varianten zijn ideaal om te mixen in een longdrink cocktail maar zijn ook puur met een ijsklontje zeer smaakvol.

01_BelsazarVermouth-0001 Kopie
Vermouth is al lange tijd een vergeten en onzichtbaar drankje, maar is sinds dit jaar weer helemaal terug. Steeds meer restaurants, cafés en bars zetten het drankje weer op hun (cocktail) kaart. In steden als Berlijn en Barcelona is het inmiddels ontzettend populair en niet meer weg te denken. In Nederland wordt BELSAZAR onder andere al geschonken in: Door 74, Venster 33, Ron’s Gastrobar, Bos & Lobster, Le Garage, Herengracht en Vesper Bar.

Perfect Serve
Regels over hoe, waar en wanneer BELSAZAR te drinken zijn er niet. Wel wordt er één ‘recept’ sterk aangeraden: de B&T. Ofwel Belsazar en Tonic, als verfrissende vervanger van de bekende Gin & Tonic. Het is simpel en snel voor iedereen om te maken en door het lage alcoholpercentage makkelijk en lang te drinken. Ideaal voor lange, warme zomeravonden thuis, op een terras of in het café.

Recept:

  • Vul een breed longdrinkglas met ijs
  • Schenk BELSAZAR over het ijs
  • Top af met Tonic
  • Garneer eventueel met een citroenschil

RoseTonic_06 Kopie

Over BELSAZAR
Het Duitse drietal Maximilian Wagner, Philipp Schladerer en Sebastian Brack, deelt een passie voor goed eten en drinken. Bij een perfect avondje uit hoort een goede Vermouth, zo vinden de drie. Maar in hun stad Berlijn konden ze die eigenlijk nergens vinden. Daarom werd besloten een eigen Vermouth te maken. Het drietal ging de stad uit en vond in het Zwarte Woud een distillateur, die als sinds 1844 de beste wijnen en fruitige Brandy’s produceert. De jongens bedachten een nieuwe manier om de Vermouth te bottelen, maar behielden het oude productieproces. En zo ontstond in 2013 BELSAZAR, een eigentijds en hip aperitief uit Berlijn. BELSAZAR is op de Nederlandse markt verkrijgbaar via Bart’s Bottles, een drankenimporteur die zich richt op het hogere segment in de horeca, waarbij de nadruk ligt op frisdrank en gedistilleerd. Op 23 en 24 mei neemt Bart’s Bottles ook deel aan de Perfect Serve Barshow in Amsterdam. De Perfect Serve Barshow is de Nederlandse vakbeurs voor en door bartenders. Op deze derde editie, die georganiseerd wordt in de Westerliefde, vinden bezoekers een mix van innovatie, high-end service, de nieuwste en gerenommeerde drankenmerken en barproducten. Voor meer informatie over de Perfect Serve Barshow, zie: www.perfectserve-barshow.com. Voor meer informatie over Bart’s Bottles, zie: https://bartsbottles.nl